GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

KAI XIONIA; ΓΙΑΤΙ χτυπάει τώρα πρωτοφανής κακοκαιρία (η «Μέδουσα») τη χώρα μας...

Καλοκαίρι; Winter is coming. Όχι μόνο γιατί αρχίζει το Game of Thrones αλλά γιατί έτσι… αποφάσισε η «Μέδουσα», όπως ονομάζεται – σύμφωνα ...

Καλοκαίρι; Winter is coming. Όχι μόνο γιατί αρχίζει το Game of Thrones αλλά γιατί έτσι… αποφάσισε η «Μέδουσα», όπως ονομάζεται – σύμφωνα με το northmeteo.gr- το φαινόμενο που θα πλήξει τις επόμενες ώρες τη χώρα και θα μετατρέψει τον Ιούνιο σε… χειμώνα!

Από την Παρασκευή η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει ότι ο καιρός θα αρχίσει να «χαλάει» από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά του τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου τα φαινόμενα θα φέρουν… πολύ νερό.

Η «Μέδουσα» αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η επιδείνωση, αναφέρει το northmeteo.gr, θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βόρεια, όπου οι συννεφιές θα ακολουθηθούν από ισχυρές βροχές με μεγάλη διάρκεια και ένταση, καταιγίδες και ίσως χαλαζοπτώσεις.

Μέχρι τη Δευτέρα (17.07.2017) το βράδυ, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, οι Σποράδες και η Εύβοια θα δέχονται έντονες βροχές ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει θεαματική πτώση και θα φτάσει σε επίπεδα Οκτωβρίου!

Η βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη και προς το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα επανέλθει σε… καλοκαιρινά επίπεδα.

Ο χάρτης
Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται το που θα χτυπήσει η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Περιοχές με κόκκινο: Σε αυτά τα τμήματα (ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Εύβοια, ακτές Θερμαϊκού και νότια Χαλκιδική) οι βροχές που θα ξεκινήσουν από Κυριακή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα βράδυ, θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση και διάρκεια.
Περιοχές με κίτρινο: Σε αυτά τα τμήματα, οι βροχές θα έχουν διάρκεια και ένταση.
Περιοχές με πράσινο: Εδώ, οι βροχές ή και οι καταιγίδες, θα είναι πολύ πιο τοπικές.


Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει

Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (15-07-2017) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και

Β. Τους θυελλώδεις ανέμους

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Κυριακή (16/07/2017): Η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλίας, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

2. Τη Δευτέρα (17/07/2017): Τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονίας, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος. Καθ’ όλη τη διάρκεια η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

3. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

Καλλιάνος: 48 ώρες με εκατοντάδες πιθανούς κεραυνούς 
Ραγδαία θα είναι η αλλαγή του καιρού για περίπου 48 ώρες η οποία θα επηρρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με μία ανάρτησή του στο facebook κάνει μία αναλυτική πρόβλεψη για τα έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς και το ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόβλεψή του:

«Είμαστε εν αναμονή της πολύ ισχυρής κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» την Ελλάδα σε λίγες ώρες. Όπως τον χειμώνα που η ‘Αριάδνη’ έθαψε με τα χιόνια τα νησιά των Σποράδων, έτσι και τώρα, η κακοκαιρία θα έχει επίκεντρο τα ίδια νησιά. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, τα νησιά των Σποράδων θα βρεθούν για άλλη μια φορά αντιμέτωπα με την δύναμη της φύσης.

Η κακοκαιρία που έρχεται θα έχει μοναδική για την εποχή έκταση και ένταση. Οι καταιγίδες σε πολλές από τις περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε απλά προετοιμασμένοι και να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις περιοχές που τα ισχυρά φαινόμενα θα λαμβάνουν χώρα.
48 ώρες με εκατοντάδες πιθανούς κεραυνούς

Το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας θα είναι πολύ βροχερό για μεγάλο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα δεν θα λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές που αναμένεται να επηρεάσει η κακοκαιρία. Ούτε θα και τις 48 ώρες θα βρέχει συνεχώς. Θα υπάρξουν εξάρσεις και υφέσεις στις βροχές και τις καταιγίδες. Εκτιμώ ότι θα καταγράφουν εκατοντάδες κεραυνοί ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του διημέρου αυτού.
Μεγάλο μέρος της χώρας αναμένεται να επηρεαστεί

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την επικείμενη κακοκαιρία θα είναι τα Επτάνησα, σχεδόν ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα και τμήματα των βορείων περιοχών της Κρήτης. Κατά τόπους και κατά περιόδους τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική και για αυτό το λόγο, εδώ και 4 μέρες, εφιστώ την προσοχή στους αγρότες ώστε να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των καλλιεργειών τους.
Συγχαίρω την ΕΜΥ που εγκαίρως ειδοποίησε τους πολίτες

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ειδοποίησε εγκαίρως τους πολίτες με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Έπραξε άριστα διότι η κατάσταση δεν θα είναι συνηθισμένη για κάποια μέρη. Αναμένονται ακόμη και πολύ ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Η Αθήνα θα επηρεαστεί τη Δευτέρα

Η Αθήνα θα αρχίσει να επηρεάζεται από αργά τη νύχτα της Κυριακής και προς το ξημέρωμα της Δεύτερας, με τοπικές βροχές οι οποίες κατά βάση θα είναι εξασθενημένες. Όμως, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων, θα σημειωθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας, αφού αναμένονται καταιγίδες ακόμη και μέσα στο λεκανοπέδιο.
Όλα τα στοιχεία εκπέμπουν «sos» για μια συγκεκριμένη περιοχή

Όπως θα δείτε από τους χάρτες που σας έχω επισυνάψει, όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι η μεγαλύτερη ένταση της κακοκαιρίας θα λάβει χώρα στο εσωτερικό της κόκκινης καμπύλης. Δηλαδή, πρόκειται να επηρεαστούν περισσότερο τμήματα της κεντροανατολικής Θεσσαλίας, της νότιας Χαλκιδικής, των Σποράδων, της ανατολικής και βόρειας Εύβοιας, του Θερμαϊκού και ενδεχομένως ορισμένων περιοχών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Όχι ότι σε άλλα τμήματα δεν πρόκειται τοπικά τα φαινόμενα να έχουν ένταση, όμως στην περιοχή που σας προανέφερα φαίνεται ότι θα έχουμε τις πιο ισχυρές βροχές.

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Πέρα από τις ισχυρές κατά τόπους βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει εντυπωσιακή πτώση και έτσι το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης η μέγιστη τιμή της κατά μέση τιμή δεν θα ξεπεράσει τους 28-29°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οπότε, σε σχέση με τους 41°C των προηγούμενων ημερών, μέσα σε 48 ώρες ο υδράργυρος θα καταφέρει να υποχωρήσει κατά 12°C κατά μέσο όρο. Εντυπωσιακό για την εποχή που βρισκόμαστε.

Από την Τρίτη η βελτίωση

Φαίνεται ότι σταδιακά από την Τρίτη η κακοκαιρία θα μας αποχαιρετήσει. Αναμένονται και την Τρίτη λίγες τοπικές κατά βάση βροχές αλλά όχι αξιόλογες σε σχέση με το διήμερο Κυριακής – Δευτέρας.

Καλό Σ/Κ σε όλους και καλώς να έρθουν και οι βροχές. Τις χρειαζόμαστε μετά τους δύο καύσωνες. Αρκεί βέβαια να μην δημιουργήσουν προβλήματα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, που για άλλη μια φορά προσπάθησα να σας ενημερώσω αναλυτικά και αρκετές ημέρες πριν ώστε να μην σας πιάσει η κακοκαιρία εξ απροόπτου…».

H απίστευτη εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου: Θα χιονίσει το πρωί της Δευτέρας

Πρωτοφανής για μέσα Ιουλίου θα είναι η κακοκαιρία που αναμένεται να χτυπήσει από το πρωί της Κυριακής και κυρίως τη Δευτέρα, ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να μην αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο να σημειωθεί χιονόπτωση στην κορυφή του Ολύμπου.

Στους χάρτες θερμοκρασιών που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο έμπειρος προγνώστης, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο υδράργυρος τη Δευτέρα στον Ολυμπο μόλις που θα αγγίξει τον ένα βαθμό, γεγονός που σημαίνει πως είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη η πιθανότητα να χιονίσει νωρίς το πρωί.

Ιούλιος 16, 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση