GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

LIVE: 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους του Αμβούργου - Φωτιές και ένταση στο περιθώριο της G20...

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν κυρίως αυτοκίνητα τ...


Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν κυρίως αυτοκίνητα της γερμανικής αστυνομίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στο Twitter.
Εξάλλου η αστυνομία αναθεώρησε προς τα πάνω τον απολογισμό των συγκρούσεων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, από τις οποίες τραυματίστηκαν 111 αστυνομικοί, σύμφωνα με το DPA. Είκοσι εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν και 15 τέθηκαν υπό κράτηση.
Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της G20.
Οι διαδηλωτές αναμένεται να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τους ηγέτες να φτάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν και πάλι γύρω στις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) με στόχο να διαταράξουν την επίσημη έναρξη της συνόδου της G20.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε στο Twiiter ότι «πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση εναντίον βίαιων προσώπων» που πετούσαν βόμβες μολότοφ και πυρπολούσαν «περιπολικά» στη συνοικία Αλτόνα, κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα.
Τέσσερα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το Αμβούργο από νωρίς το πρωί. Η αστυνομία της πόλης επεσήμανε ότι «ένα σύννεφο μαύρου καπνού» υψωνόταν από τα δυτικά, ενώ αυτοκίνητα «πυρπολήθηκαν» σε διάφορες συνοικίες.
Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες που έδειχναν εκτός από αποτεφρωμένα αυτοκίνητα και ζημιές σε καταστήματα και ένα κτίριο δικαστηρίου.
Η αστυνομία διέλυσε τουλάχιστον μία διαδήλωση κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, ενώ κάποιοι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας μαύρη μπογιά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το NTV.
Το συνδικάτο της γερμανικής αστυνομίας GdP καταδίκασε σήμερα το πρωί «τις μαζικές επιθέσεις βίαιων, ακραίων οργανώσεων», εκτιμώντας ότι «το αυτοαποκαλούμενο Black bloc» εκμεταλλεύθηκε «ειρηνικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για να επιτεθεί σκοπίμως» στους αστυνομικούς.
Περίπου 20.000 αστυνομικοί που έχουν έρθει από ολόκληρη τη Γερμανία έχουν αναπτυχθεί στο Αμβούργο με την ευκαιρία της συνόδου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή βίντεο: Russia Today

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση