GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρο: Για να γίνει θερμό επεισόδιο στη γεώτρηση, χρειάζονται δύο

Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη , ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στις τ...


Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις, με αφορμή τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Για να γίνει κάποιο θερμό επεισόδιο, χρειάζονται δύο. Για τον λόγο αυτό, εμείς, ως Κυπριακή Δημοκρατία, κρατάμε τη ψυχραιμία μας. Έχουμε ετοιμαστεί για τα σενάρια. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου πριν από λίγες μέρες, δεν πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές. Θα δείξει την παρουσία της στην περιοχή για διάφορους λόγους, αλλά όπως είχε κάνει σε άλλες περιπτώσεις, θα παραμείνει εντός των πλαισίων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις προσδοκίες της Λευκωσίας από τη γεώτρηση, ο ίδιος είπε ότι «επειδή ακούστηκαν διάφορα για κοίτασμα-μαμούθ, το οικόπεδο “Ονησίφορος” δεν είναι μεγάλη δομή. Οπότε, αν προκύψει ανακάλυψη δεν πιστεύουμε να είναι πολύ μεγάλη. Κρατάμε μικρό καλάθι. Αν είναι επιτυχημένη αυτή η γεώτρηση, θα μας καθορίσει και τις επόμενες γεωτρήσεις. Παρόμοιου τύπου δομές έχουμε εντοπίσει πάρα πολλές, γύρω από το υποθαλάσσιο όρος “Ερατοσθένης”».
Ο κ. Λακκοτρύπης αποκάλυψε πως η Άγκυρα ψάχνει να αγοράσει πλατφόρμα στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, σημειώνοντας: «Έχω δει κάποιες δηλώσεις και από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας ότι η Τουρκία ψάχνει να προμηθευτεί πλατφόρμα για να προχωρήσει σε γεωτρήσεις. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει μελετήσει και αυτό το σενάριο και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιδράσουμε».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση