GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιαργκόβας: Δεν βγαίνει η αριθμητική του προγράμματος

Μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Στραβελάκη, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας έκανε την εκτίμηση ότι δεν βγαίνει η αριθμητική του...


Μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Στραβελάκη, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας έκανε την εκτίμηση ότι δεν βγαίνει η αριθμητική του ελληνικού προγράμματος.
Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής είπε ότι «τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2021 είναι πολύ υψηλά, το 3,5% είναι πολύ μεγάλο ποσοστό. Αλλά, και το 2%, στη συνέχεια, για τα επόμενα 40 χρόνια και αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο να υλοποιηθεί. Καμία χώρα δεν το έχει κάνει. Θα έχουμε ιστορικό, παγκόσμιο ρεκόρ, αν καταφέρουμε για 40 χρόνια να έχουμε 2% πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν έχει συμβεί αυτό πουθενά και δεν έχει καταγραφεί».
Και πρόσθεσε: «Κάτι, επομένως, δεν πάει καλά πραγματικά. Κάπως αισιόδοξοι είναι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων. Και προφανώς είναι αισιόδοξοι για να βγαίνει η αριθμητική για το χρέος. Δεν βγαίνει, όμως, η αριθμητική του προγράμματος, όπως είναι δομημένο».
«Στο μέλλον», σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει σίγουρα, κάποια στιγμή, να τεθεί πάλι θέμα στόχευσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, να μειωθεί ο πήχης, το λέει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυτό, έτσι ώστε να γίνει πιο ρεαλιστικό το πρόγραμμα και να δοθεί περισσότερος δημοσιονομικός χώρος. Όσο είναι υψηλά τα πρωτογενή πλεονάσματα, τόσο πιο δύσκολη καθίσταται η μείωση της φορολογίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση