GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντονής για τα περί «θεσμικής εκτροπής»: Αυτά είναι τρέλες, ρίχνουν βενζίνη και όχι λάδι στη φωτιά

Παρέμβαση με αφορμή τον «πόλεμο» δηλώσεων ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη και δικαστικούς λειτουργούς, έκανε μέσω του realfm 97,8 και τη...


Παρέμβαση με αφορμή τον «πόλεμο» δηλώσεων ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη και δικαστικούς λειτουργούς, έκανε μέσω του realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Στραβελάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
«Νιώθω την ανάγκη, να πω σήμερα, ότι αν κάποιος θέλει να βρεθεί εκτός πλαισίου κριτικής, αυτό δεν είναι θεμιτό στην Δημοκρατία. Αν η κριτική αυτή υπερβαίνει τα εσκαμμένα, υπερβαίνει τα όρια, γίνεται με έναν τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει με το λειτούργημα των δικαστών και αποδίδει κατηγορίες, οι οποίες δεν αποδεικνύονται, τότε, εκεί πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση» είπε.
«Διαφορετικό πράγμα είναι η κριτική των αποφάσεων και διαφορετικό πράγμα είναι να αποδίδεται δόλος για κάτι, το οποίο δεν είναι ούτε εύκολο να αποδειχθεί, ούτε τεκμηριώνεται», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του κ. Κοντονή.
Ο υπ. Δικαιοσύνης σημείωσε ότι: «Υπουργοί της κυβέρνησης δεν έχουν επιτεθεί με έναν τρόπο, που να αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης ότι αυτά που λένε έχουν να κάνουν με δόλο των δικαστών που εκδίδουν αποφάσεις. Αυτό που λένε υπουργοί της κυβέρνησης είναι μια κριτική σε αποφάσεις, οι οποίες κρίνονται από όλους, κρίνονται, πάνω απ’ όλα, από την επιστημονική κοινότητα».
Ο Σταύρος Κοντονής καυτηρίασε έντονα τις τοποθετήσεις περί «θεσμικής εκτροπής», λέγοντας ότι αυτοί που επεσήμαναν πως η σύγκρουση (σ.σ. κυβέρνησης-δικαστών) δεν κάνει καλό στη Δημοκρατία «συγχρόνως έριχναν βενζίνη στη φωτιά, όχι λάδι στη φωτιά, με το να φέρνουν υπόψη μας καταστάσεις εκτροπής, θεσμικής εκτροπής, τα οποία είναι τρέλες, για να μη τα χαρακτηρίσω διαφορετικά».
Στο ερώτημα τι εννοεί, ο υπουργός απάντησε: «Εννοώ αυτοί, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και κόμματα και συλλογικότητες, ότι ζούμε μια κατάσταση θεσμικής εκτροπής».
Επίσης, ο υπ. Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα δημιουργίας συνταγματικού δικαστηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι στις προθέσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση