GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

SOS από Μαυροβούνιο και Κροατία: Ζητούν διεθνή βοήθεια για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Το Μαυροβούνιο ζήτησε τη βοήθεια άλλων χωρών στη μάχη κατά των πυρκαγιών που πλήττουν την χερσόνησο Λούστιτσα, νότια του κόλπου Κότορ, ...


Το Μαυροβούνιο ζήτησε τη βοήθεια άλλων χωρών στη μάχη κατά των πυρκαγιών που πλήττουν την χερσόνησο Λούστιτσα, νότια του κόλπου Κότορ, στο δυτικό τμήμα της χώρας.
«Η κατάσταση στη Λούστιτσα είναι κρίσιμη. Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας» προκειμένου να συμβάλει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών, επισήμανε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.
Οι δημοτικές αρχές των παράκτιων πόλεων Κότορ, Τίβατ, Χέρτσεγκ Νόβι, που θα μπορούσαν να βρεθούν υπό την απειλή της φωτιάς, απηύθυναν από την πλευρά τους έκκληση στην κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από γειτονικές χώρες, την Κροατία, τη Βοσνία και τη Σερβία, ώστε να στείλουν αεροσκάφη Canadair.
Ευνοούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, η δασική πυρκαγιά οδήγησε στην απομάκρυνση εκατό και πλέον κατασκηνωτών.
Πυροσβέστες, στρατιώτες και εθελοντές από τις γύρω πόλεις δίνουν μάχη με τις φλόγες από χθες Κυριακή και αεροσκάφη της αστυνομίας συνδράμουν επίσης από σήμερα το απόγευμα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών.
Σε πύρινο κλοιό η Κροατία
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κροατία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα επιχειρώντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πυρκαγιά που κατακαίει δασικές εκτάσεις κατά μήκος των ακτών της Αδριατικής κι έχει καταστρέψει ή προκαλέσει ζημιές σε πολλά κτίρια σε χωριά κοντά στην πόλη Σπλιτ.

Τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η φωτιά, που ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έχει εξαπλωθεί σε μια περιοχή 20 χιλιομέτρων και απειλεί τα χωριά Σρίνγινε, Σίτνο Γκόρνγε και Σίτνο Ντόνγε.

Δύο κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, την ώρα που οι πυροσβέστες κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις φλόγες προτού επεκταθούν και κάψουν μια εκκλησία.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina μετέδωσε ότι από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί προβλήματα στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις πληγείες περιοχές και αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει.

Το έργο κατάσβεσης με τη συμμετοχή εκατοντάδων πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με αποτέλεσμα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να μην μπορούν να πετάξουν.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση