GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα η έξοδος από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, χωρίς νέες επιβαρύνσεις

Η ανάπτυξη με προστασία της εργασίας, η εμπέδωση της εμπιστοσύνης, αλλά και κοινωνικές παρεμβάσεις στήριξης των αδυνάμων, αποτελούν το β...


Η ανάπτυξη με προστασία της εργασίας, η εμπέδωση της εμπιστοσύνης, αλλά και κοινωνικές παρεμβάσεις στήριξης των αδυνάμων, αποτελούν το βασικό στοίχημα της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής, αναφέρει σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ τονίζει ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «η προετοιμασία του εδάφους για την έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, χωρίς νέες επιβαρύνσεις».

«Οι εξελίξεις δείχνουν ότι πρόκειται για μια απολύτως ρεαλιστική προοπτική. Και ο πρωθυπουργός δήλωσε με σαφήνεια ότι θέλουμε και μπορούμε να επιτύχουμε μια καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα», σημειώνει και προσθέτει πως η έξοδος του Ιουλίου ήταν μια θετική εξέλιξη. «Η επιτυχία της είναι δεδομένη, με βάση και την μέχρι τώρα πορεία του ομολόγου. Το τελικό ζητούμενο, όμως, είναι οι όροι δανεισμού να βελτιώνονται από έξοδο σε έξοδο, ώστε τον Αύγουστο του 2018 να έχουν διαμορφωθεί οι όροι για την οριστική ανάκτηση της πρόσβασης του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές χρήματος», δηλώνει.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών διαβεβαιώνει πως αυτές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας, ενώ σχολιάζοντας τα σενάρια ανασχηματισμού τονίζει ότι η κυβέρνηση υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους συλλογικούς στόχους.

Ο κ. Τζανακόπουλος, ασκεί δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και σημειώνει πως η ΝΔ έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτικό υβρίδιο επιθετικού εθνικισμού, αυταρχικού κρατισμού και φονταμενταλισμού της αγοράς.

«Τα δύο πρόσωπα των αντιπροέδρων της ΝΔ δεν αποτελούν αντίφαση, αλλά συμβολίζουν ακριβώς τη συγχώνευση αυτών των δύο πολιτικών παραδόσεων: Το νεοφιλελεύθερο όραμα του κυρίου Χατζηδάκη βρίσκει το άλλο του μισό στην ακροδεξιά εξαλλοσύνη του κυρίου Γεωργιάδη», λέει ο κ. Τζανακόπουλος και υπογραμμίζει: «Στην κάλπη, λοιπόν, θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι. Και είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος της Αριστεράς, παρά τις απογοητεύσεις ή ακόμα και την πρόσκαιρη ματαίωση που βίωσε, θα ξανακερδίσει, όπως και τον Σεπτέμβρη του 2015».

Ερωτηθείς για το πώς θα νοιώσει ο πολίτης τη βελτίωση στην καθημερινότητά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά πως «το στίγμα της κυβέρνησης γίνεται όλο και πιο ορατό μέσα από βαθιές θεσμικές αλλαγές, όπως η απλή αναλογική, ο νόμος για την παιδεία, αλλά και η διεύρυνση και εμβάθυνση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Μέσα σε δύο χρόνια αντιστράφηκε στην Ελλάδα το κλίμα γενικευμένης αστυνομοκρατίας που είχε επικρατήσει κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2010-2014, ψηφίστηκαν οι νόμοι για την ιθαγένεια, το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, τώρα η ταυτότητα φύλου, και αναμένεται η μεγάλη μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά το Σύνταγμα».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για «κουτσομπολιά που δεν αφορούν κανέναν άλλον εκτός από τους συντάκτες των παραπολιτικών των εφημερίδων. Για να σοβαρευτούμε λοιπόν: Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση δώσαμε μια μάχη για τον τερματισμό των προγραμμάτων λιτότητας σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και ανελέητων εκβιασμών. Και η μάχη αυτή κρίθηκε στο πεδίο των πολιτικών συσχετισμών και όχι στο πεδίο των εξυπνακισμών, της συνωμοσίας και του κουτσομπολιού, στο οποίο την υποβιβάζει ο κ. Βαρουφάκης, παίζοντας, εκών άκων, το παιχνίδι της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση