GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Στόχος της κυβέρνησης η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι ο στόχος για τον οποίο εργάζεται η κυβέρνηση, σημείωσε ο Πρωθυπουργός Α...


Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι ο στόχος για τον οποίο εργάζεται η κυβέρνηση, σημείωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη θετική πορεία της οικονομίας. Ειδικότερα για τον τουρισμό είπε ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά, καθώς μέχρι και τον Ιούλιο τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ απαντώντας και σε ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων τόνισε:

-Το δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα είναι έτοιμη η Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία θα προσφέρει σημαντική ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-Η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση.

-Το "πάγωμα" των ασφαλιστικών εισφορών θα ισχύσει με την ψήφιση νόμου τις επόμενες μέρες.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων από την πλευρά τους έθεσαν τα αιτήματα σχετικά με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη φορολογία και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν. Στα θέματα του ΟΑΣΘ, του μετρό και του λιμανιού υπήρξε αναγνώριση, εκ μέρους των φορέων, ότι έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

"Άλλαξε ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η Θεσσαλονίκη" επεσήμανε παράλληλα ο Πρωθυπουργός. Η αλλαγή στον τρόπο που η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη συνίσταται στο γεγονός ότι προχώρησαν μεγάλα έργα στην περιοχή, που είχαν γίνει "ανέκδοτο" για πολλά χρόνια, τόνισε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παράδοση σε κυκλοφορία των δίδυμων σηράγγων στα Τέμπη, τους κάθετους άξονες στην Εγνατία οδό, το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και το Λιμάνι.

Συνίσταται, επίσης, στη λειτουργία του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στην πόλη, στο οποίο και έγινε η συνάντηση, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι των φορέων κατέβαιναν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, και αυτή η αλλαγή σχολιάστηκε θετικά από τους φορείς.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και οι υφυπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

1 σχόλιο

  1. Στόχος;;;;; Χέσε μας ρε ΠΛΜΛΚ "Πρωθυπουργέ" Των Ξένων!!!

    Σε βάζουμε στον Ίδιο Παρανομαστή με Τους Χρυσαυγίτες!!! Μόνο που Αυτοί είναι Παλαιολυθικοί ενώ Εσύ Μοντέρνος ΜΛΚΣ Του ΓΜΜΝΟΥ Βοθροσυστήματος ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ!!!

    Άλλαξε Τα ,,, Φάρμακα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση