GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση αφορολογήτου το 2019 θέλει το ΔΝΤ

"Φωτιά" στην τρίτη αξιολόγηση βάζει το ΔΝΤ, το οποίο εμμένοντας στην άποψη ότι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεό...


"Φωτιά" στην τρίτη αξιολόγηση βάζει το ΔΝΤ, το οποίο εμμένοντας στην άποψη ότι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, ακόμη και αν υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, ζητεί να επισπευσθεί η μείωση του αφορολογήτου το 2019 αντί του 2020.
Το Ταμείο έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι θέλει το αφορολόγητο να έρθει ένα χρόνο νωρίτερα ώστε να εφαρμοστεί μαζί με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων. Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο πιθανολογείται ότι θα επανέλθουν οι εκπρόσωποι του με την έναρξη της αξιολόγησης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή" το Ταμείο ζητά επίσης την αναστολή στην υλοποίηση των αντιμέτρων το 2023, οπότε μειώνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι. Επιπλέον επιμένει στην άποψη πως οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση και ζητεί να γίνει αξιολόγηση των στοιχείων του ενεργητικού τους, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση