GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πορεία Ελευθερίας για τα 21 χρόνια από τη θυσία των Ισαάκ και Σολωμού - ΦΩΤΟ

Ολοκληρώνεται αύριο το διήμερο οδοιπορικό μοτοσικλετιστών στη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που ξεκίνησε χθες από την ...


Ολοκληρώνεται αύριο το διήμερο οδοιπορικό μοτοσικλετιστών στη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που ξεκίνησε χθες από την Πάφο και τερμάτισε στο οδόφραγμα της Δερύνειας.
Η μοτοπορεία πέρασε μέσα από ακριτικά χωριά Λιμνίτη, Αστρομερίτη, Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλας και οδού Λήδρας, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα, τιμώντας την 21η επέτειο από τις δολοφονίες των δύο νέων.
Οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων και διανέμουν ενημερωτικό υλικό.
Στις εκδηλώσεις συμμέτεχουν η μητέρα, η κόρη και η αδελφή του Ισαάκ Σολωμού.
Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Πεττεμερίδης, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την έντονη συγκίνησή του βλέποντας τη μητέρα του Τάσου Iσαάκ «να κλείνει το οδόφραγμα και να δακρύζει αντικρίζοντας απέναντι τα κατεχόμενα μας εδάφη». Είπε ότι ο «ο πόνος (της μητέρας) ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπο της» και πως αυτή ευχαρίστησε τους μοτοσικλετιστές για όσα κάνουν για το παιδί της.
Είπε ότι οι εκδηλώσεις ενισχύονται κάθε χρόνο και πραγματοποιούνται μακριά από τις όποιες κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. «Ο σκοπός μας είναι να ενώσουμε τον κόσμο τιμώντας τους δύο ήρωες», είπε, προσθέτοντας ότι η θυσία τους στέλνει το μήνυμα της διεκδίκησης της ελευθερίας.
«Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη των δύο ηρώων ενάντια στη λήθη» είπε, σημειώνοντας ότι «πεθαίνει κάποιος όταν τον ξεχνούμε. Όταν δεν τον ξεχνάς μένει για πάντα ζωντανός».
Η μονοήμερη πορεία μοτοσικλετιστών, αύριο Κυριακή, θα ξεκινήσει από διάφορα σημεία συγκέντρωσης σε όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου και θα καταλήξει στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου θα τελεστεί τρισάγιο.
Με τη λήξη του τρισάγιου οι μοτοσικλετιστές θα πορευθούν προς το οδόφραγμα Δερύνειας για απότιση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνων στα σημεία δολοφονίας των δυο ηρώων.
Δείτε τις φωτογραφίες:



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση