GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέλη της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 30 αλιείς

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 30 αλιείς σε εφόδους που εξαπέλυσαν σε κοινότητες γύρω από τη Λίμνη Τσαντ, στη βορειοα...


Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 30 αλιείς σε εφόδους που εξαπέλυσαν σε κοινότητες γύρω από τη Λίμνη Τσαντ, στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μπόρνο, κάτοικοι και πηγές προσκείμενες στον στρατό χθες Τρίτη.

Οι επιδρομές αυτές ακολούθησαν μια σειρά επιθέσεων των τζιχαντιστών στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 113 άνθρωποι μετά την 1η Ιουνίου.

Τον περασμένο μήνα μέλη μιας ομάδας που αναζητούσε πετρέλαιο απήχθησαν στην περιοχή της λεκάνης της Λίμνης Τσαντ και στην προσπάθεια διάσωσής τους έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους και κάποιοι όμηροι.

Την απαγωγή διέπραξαν μέλη μιας φράξιας της Μπόκο Χαράμ που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και δρα στην περιοχή της Λίμνης Τσαντ.

Ο Κασίμ Σετίμα, κυβερνήτης της Πολιτείας Μπόρνο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 30 ανθρώπους σε επιθέσεις τους σε διάφορα χωριά.

Κάτοικοι και πηγές προσκείμενες στον στρατό ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν εναντίον ψαράδων σε διάφορα χωριά κοντά στην βορειοανατολική συνοριακή πόλη Μπάγκα την Κυριακή και προχθές Δευτέρα.

Η Μπάγκα βρίσκεται στα σύνορα της Νιγηρίας με το Τσαντ, τον Νίγηρα και το Καμερούν και το 2015 αποτέλεσε θέατρο σφοδρών μαχών μεταξύ των ανταρτών και των στρατευμάτων της Νιγηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση