GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

47 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Ποια η κατάσταση σε Ζάκυνθο και Ναυπακτία

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Αυτή τη ...


Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη: Στη Ζάκυνθο, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Καμπί, Πελιλόμπι, Σκούτα, Αναφωνήτρια, Καπελέτι - 'Ανω Βολίμες, Αργάσι και Αγαλάς. Συνολικά σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 ειδικά μηχανήματα δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα. Στο νησί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, ενώ έχει μεταβεί και ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.

Παράλληλα, στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Μολύκρειο Ναυπακτίας επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Οριοθετημένες, με διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου, παραμένουν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αμόργιανοι Αμφιλοχίας, Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, Παππαδάτες Πρέβεζας, Καντήλι Μεγάρων Αττικής, Άγιοι Θεόδωροι Μεγαλόπολης, Άγιος Νικόλαος Αχαΐας, Σαντομέρι Αχαΐας και στους Ταξιάρχες Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στον Κουβαρά Αττικής και την Αγορά Θεσπρωτίας.

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας,, Κορινθίας και Αργολίδας, ενώ υψηλός (δείκτης 3) για τους νομούς Έβρου, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αχαΐας Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, καθώς και για τα νησιά Σκύρος, Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Σάμος, Ικαρία, Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση