GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

4 τρόποι για να εξαφανίσετε τις αράχνες από το σπίτι σας

Αν θέλετε να εξαφανίσετε τις αράχνες από το σπίτι σας, σας παρουσιάζουμε τέσσερις απλούς και φυσικούς τρόπους που θα τις κρατήσουν πολύ,...


Αν θέλετε να εξαφανίσετε τις αράχνες από το σπίτι σας, σας παρουσιάζουμε τέσσερις απλούς και φυσικούς τρόπους που θα τις κρατήσουν πολύ, πολύ μακριά από το χώρο σας.

Μέντα και... καθαρίσατε Μπορεί εσείς να λατρεύετε την φρέσκια μυρωδιά της, οι αράχνες, όμως, δεν την αγαπούν και τόσο. Το αιθέριο έλαιο μέντας –καθώς και του συγγενικού της δυόσμου-είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά εντομοαπωθητικά. Διαλύστε, λοιπόν, μερικές σταγόνες ελαίου μέντας σε νερό και ψεκάστε με αυτό τα παράθυρα, τις μπαλκονόπορτες και τις ρωγμές του σπιτιού σας. Προσοχή: επειδή η επίδραση του δεν διαρκεί πολύ, φροντίστε να μην αφήνετε να περνάει πολύς καιρός μεταξύ των... ψεκασμών. Η ιδανική συχνότητα, μάλιστα, είναι 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μη τους χαρίσετε κάστανο Κι, όμως, αυτό το λατρεμένο χειμωνιάτικο έδεσμα, δρα αποτρεπτικά για τις αράχνες. Τοποθετήστε μερικά κάστανα στα περβάζια του σπιτιού σας και δώστε αποτρεπτικό στους μικρούς σας... εχθρούς.

Όλα είναι πριονίδια Κι όμως τα πριονίδια και ειδικά εκείνα του κέδρου δεν είναι καθόλου (μα καθόλου) φιλικά προς τις αράχνες. Τοποθετήστε μια χούφτα από αυτό το ασυνήθιστο «εντομοαπωθητικό» στα ντουλάπια και τις ρωγμές του σπιτιού σας κι αποχαιρετίστε τις αράχνες. Ακόμα καλύτερα: Τα πριονίδια κέδρου κρατούν και το σκόρο μακριά από τα ρούχα σας.

Ξινίστε ελεύθερα Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού (καθώς και όλων των εσπεριδοειδών), πολλοί το λάτρεψαν- αλλά ποτέ καμία αράχνη. Χρησιμοποιήστε το ακριβώς όπως και το αιθέριο έλαιο της μέντας (δηλαδή, διαλυμένο σε νερό) και ψεκάστε με αυτό όλα τα πιθανά σημεία εισβολής της αράχνης στο σπίτι. Τέλος, σε αντίθεση με τη μέντα, το αιθέριο έλαιο λεμόνι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής οπότε δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία εξίσου συχνά.

Πηγή: spirossoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση