GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

4 νεκροί από τη φονική κακοκαιρία στην Ιταλία

Έπειτα από μια εβδομάδα καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς, η βόρεια Ιταλία πλήττεται τώρα από κύμα κακοκαιρίας. Τέσσ...


Έπειτα από μια εβδομάδα καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς, η βόρεια Ιταλία πλήττεται τώρα από κύμα κακοκαιρίας. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων και ξαφνικής αλλαγής των καιρικών συνθηκών, στις περιοχές Βένετο, Φριούλι Βενέτσια Τζούλια και Λομβαρδία.

Οι θάνατοι οφείλονται σε κεραυνούς, πτώσεις δέντρων και στην ολισθηρότητα των μονοπατιών σε δάση έξω από το Μιλάνο.

Πάνω από 200 διασώστες κινητοποιήθηκαν στην περιφέρεια Τρεντίνο, στην βόρειο- ανατολική Ιταλία. Το Σάββατο μια γυναίκα έχασε τη ζωή της εξαιτίας νεροποντής στο γνωστό ορεινό θέρετρο Κορτίνα Ντ΄ Αμπέτσο. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από το βίαιο υδάτινο κύμα.

Το φετινό είναι ένα απρόβλεπτο όσο και δραματικό καλοκαίρι. Οι φλόγες αποτέφρωσαν τεράστιες εκτάσεις, στην κεντρική και στη νότια Ιταλία, ακόμη και σε πευκώνα θερινής κατοικίας του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας στην Όστια, παραθαλάσσια περιοχή λίγο έξω από την Ρώμη. Τις περασμένες ημέρες επίσης τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα.

Παρά αυτά τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν λύθηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας, το οποίο απειλεί την Ρώμη. Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αποφασιστεί τελικά αν θα διακόπτεται κατά διαστήματα η παροχή νερού στην Αιώνια Πόλη. Οι αγρότες, στο μεταξύ, λόγω της ανομβρίας των τελευταίων μηνών έχουν υποστεί ζημιές οι οποίες ξεπερνούν συνολικά τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πηγή φωτο: Klaudia Balint/Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση