GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ κοντά στην Κω!

Iσχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,1 ρίχτερ σημειώθηκε 18 λεπτά πριν από τις 11 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κω. Σύμφωνα με ...


Iσχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,1 ρίχτερ σημειώθηκε 18 λεπτά πριν από τις 11 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κω. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με 7 χιλιόμετρα εστιακό βάθος, με το επίκεντρο μα εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 35 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω.


Η σεισμική δόνηση έρχεται λίγες ώρες μετά το σεισμό 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 04.46 τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 47 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κω, κοντά στα τουρκικά παράλια.

Αναθεωρήθηκε προς τα πάνω ο ισχυρότατος σεισμός που έπληξε την Κω, τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο Β/Α της Κω μεταξύ των ακτών της Κω και της Τουρκίας και μάλιστα ήταν επιφανειακός. Οι μετασεισμοί είναι αδιάκοποι 15 και πλέον ημέρες μετά, με ορισμένους από αυτούς να είναι σημαντικής εντάσεως.

Από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση κατέρρευσε η οροφή και ένα τοίχος σε μπαράκι στην παλιά πόλη του νησιού, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν οι θαμώνες και να ανασυρθούν δύο άντρες νεκροί, ένας 39χρονος Τούρκος και ένας 22χρονος Σουηδός.

Εκατόν σαράντα μία κατοικίες κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμες από τον σεισμό στην Κω, από τις 523 που ελέγχθηκαν από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Από την 21η και μέχρι την 31η Ιουλίου έχουν διενεργηθεί συνολικά 778 αυτοψίες και πρωτοβάθμιοι έλεγχοι.

1 σχόλιο

  1. Επειδή ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Επιστήμονες και Ιδιαίτερα Φυσικοί (και Αυτό/Αυτοί που υπάρχουν Είναι Του Πνευματικού/Υποτακτικού/Υποτελές Επιπέδου Papademus και ... Γκαβρόγλου!!!) ΔΕΝ μπορεί να ΕΚΦΕΡΕΙ Γνώμη και Να Πιέση Ώστε Να Μην Φτιαχθεί Α/Π. Μονάδα Στην Τουρκία! Μάλιστα Να Πιέση και με ... "Casius Bellli Μου" την Τουρκία!!!
    Και Ποιός Δεν Σας λέει ότι Θέλουν να "ΛΕΡΩΘΕΙ/Εσκεμένα" Ραδιενεργά η Ευρύτερη περιοχή και ΌΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΏΣΤΕ να εκμεταλευθούν ότι ενδεχομένως Υπάρχει Από Ορυκτό Πλούτο με την ησυχία Τους οι Φονιάδες Της Ανθρωπότητας οι ΚαπιταλοΙμπεριαλοΝαζιστοφασίστες τα Ελίτ του ... 15 Πνευματικού Επιπέδου! Και όσο αναφορά τους "Τουρίστες" Τους Στέλνουν όπου Τα ΣκατοΕλίτ Γουστάρουν! Σάμος οι "Τουρίστες" έχουν Επίπεδο;;; Όπως Είναι Στης Χώρες Τους Καταναλωτικές Μηχανές Απορριμάτων Έτσι Είναι και ΘΑΝΑΙ Παντού!!! Γιαυτό ΕΜΕΙΣ ΘΈΛΟΥΜΕ ... ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΌΧΙ ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ!!!

    Αλλά στο θέμα μας: Καμμία Α./Π. Μονάδα στα Παράλια της Τουρκίας και σε βάθος τουλάχιστον ... 850 χλμ.!!! Αλλά Τί Απαιτούμε Από μια Χώρα Γυμνή Από όλες της Απόψεις όπως Είναι Η Ελλάδα;;; Αλλά Τί να Απαιτήσουμαι Από μια Αποικία Ραγιάδικης Εξουσίας και Αυτωμάτος Αυτομάτως Έναντι Στα Συμφέροντα Του Ελληνικού Λαού;;; Τί να Απαιτήσουμαι Από μια Πολιτεία ΠΟΥ ΈΛΑΒΕ ΚΑΙ ΘΑΒΕΙ ΏΣ ΜΟΝΤΈΡΝΟΙ ΝΕΚΡΟΘΆΦΤΕΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΔΙΚΟΎ ΜΑΣ - ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;;;;

    Τί να Απαιτήσουμαι;; ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΜΑΙ ΛΟΙΜΟΎΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση