GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα 6 λάθη που όλοι κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε το ψυγείο

Όσον αφορά τη διατήρηση τροφίμων στο ψυγείο είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε ορισμένα λάθη που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας ...


Όσον αφορά τη διατήρηση τροφίμων στο ψυγείο είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε ορισμένα λάθη που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας τόσο σε εσάς όσο και στην οικογένειά σας.

Βάζετε το γάλα και το γιαούρτι στην πόρτα του ψυγείου: Στην πόρτα του ψυγείου οι θερμοκρασία είναι πιο υψηλή από το υπόλοιπο ψυγείο. Γι’ αυτό καλό είναι να τοποθετείτε τα γαλακτοκομικά στα ράφια και όχι στην πόρτα. Το ίδιο ισχύει και με τα αυγά παρόλο που στην πόρτα υπάρχουν οι ειδικές θήκες αυγών. Τα αυγά καλύτερα να φυλάσσονται μέσα στις θήκες στα ράφια του ψυγείου.

Δεν βάζετε το κρέας στο ειδικό συρτάρι: Τα περισσότερα ψυγεία διαθέτουν ειδικά συρτάρια για να μπαίνει το κρέας και να διατηρείται σε χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να παγώνει. Προσέξτε να ρυθμίσετε σε αυτά τα συρτάρια την ψύξη να είναι η υψηλότερη δυνατή.

Δεν καθαρίζετε καλά τα πηνία στο κάτω μέρος του ψυγείου: Αν παρατηρήσετε πως το ψυγείο σας είναι πιο ζεστό από ότι συνήθως τότε μάλλον πρέπει να θέλουν καθάρισμα τα πηνία που βρίσκονται κάτω από το ψυγείο σας. Ειδικά αν έχετε κατοικίδια στο σπίτι είναι ακόμα πιο πιθανό να θέλουν καθάρισμα πιο συχνά. Βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα και καθαρίστε τα πηνία κάθε 6 μήνες.

To παραγεμίζετε με προϊόντα: Μπορεί εσείς να θεωρείτε ένα φορτωμένο ψυγείο ένδειξη αφθονίας όμως στην πραγματικότητα είναι ένδειξη μικροβίων. Οι μικροβιολόγοι συνιστούν να αφήνετε χώρο στο ψυγείο σας γιατί αλλιώς εμποδίζεται η κυκλοφορία του ψυχρού αέρα και έτσι αναπτύσσονται περισσότερα μικρόβια.

Δεν χρησιμοποιείτε σωστά τις σακούλες αποθήκευσης: Όταν βάζετε κάτι σε μία σακούλα ή σε αλουμινόχαρτο, φροντίστε να τα κλείνετε πολύ καλά αφαιρώντας όλον τον αέρα που εγκλωβίζεται μέσα. Αν θέλετε να βάλετε μια σακούλα στην κατάψυξη τότε γεμίστε την σχεδόν μέχρι πάνω για να έχει χώρο να παγώσει καλύτερα.

Δεν βάζετε τα φρούτα και τα λαχανικά στο σωστό σημείο: Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να μπαίνουν στα ειδικά συρτάρια στο κάτω μέρος (που συνήθως είναι διαφανή) για να διατηρούνται για περισσότερο καιρό. Βάλτε στο ένα συρτάρι λαχανικά και ρυθμίστε την ψύξη στο μέγιστο, και βάλτε τα φρούτα στο άλλο συρτάρι, ρυθμίζοντας την ψύξη στο πιο χαμηλό σημείο. Διαβάστε τα 5 βήματα για να συντηρήσετε σωστά τα τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση