GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για τον τουρίστα που διακομίστηκε τραυματισμένος σε γκαράζ πλοίου

Σάλος προκλήθηκε από τη φωτογραφία που δείχνει έναν Βρετανό τουρίστα να μεταφέρεται τραυματισμένος από τους Παξούς στα Ιωάννινα μέσα σε....


Σάλος προκλήθηκε από τη φωτογραφία που δείχνει έναν Βρετανό τουρίστα να μεταφέρεται τραυματισμένος από τους Παξούς στα Ιωάννινα μέσα σε...γκαράζ πλοίου.

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια με ανακοίνωσή της σήμερα, δίνει τη δική της απάντηση στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πλοίο για την Ηγουμενίτσα κι από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

"Όσον αφορά τις συνθήκες μεταφοράς με το φερρυμπότ της γραμμής, το πρόβλημα του ασθενούς σε συνδυασμό με την γενική του κατάσταση δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού, κατά την εκτίμηση του θεράποντος ιατρού του ΚΥ" επισημαίνει μεταξύ άλλων η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Στις 29/8/2017 διακομίσθηκε στο ΚΥ Παξών, μετά από τροχαίο ατύχημα, ασθενής ο οποίος εξετάσθηκε από τον ιατρό του ΚΥ. Μετά τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο ετέθη η διάγνωση του κατάγματος μηριαίου, χωρίς άλλα προβλήματα για τον ασθενή από το τροχαίο ατύχημα. Το ΚΥ Παξών διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε με ψηφιακό εμφανιστήριο. Ο θεράπων ιατρός δεν έκρινε σκόπιμο να γίνει ο απεικονιστικός έλεγχος σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι είχε την κλινική διάγνωση, το δε πλοίο της γραμμής ήταν έτοιμο προς αναχώρηση. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με το ασθενοφόρο στο πλοίο για την Ηγουμενίτσα, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο εφημερεύον Παν/κό Νοσοκ. Ιωαννίνων. Στο ΠΝ Ιωαννίνων ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στην Ορθοπεδική κλινική. Όσον αφορά τις συνθήκες μεταφοράς με το φερρυμπότ της γραμμής, το πρόβλημα του ασθενούς σε συνδυασμό με την γενική του κατάσταση δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού, κατά την εκτίμηση του θεράποντος ιατρού του ΚΥ. Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη απουσία του ασθενοφόρου από το νησί, ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση