Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

  Μπαμπινιώτης: Δεν θα υπολογίζει κανένας τον σημαιοφόρο που κληρώθηκε - BINTEO


  Ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης επανήλθε στο ζήτημα της κλήρωσης για την ανάδειξη του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία.

  Ο κ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι «καταστρατηγείται μία ομηρική αρχή, μία πανάρχαιη ελληνική αρχή, το "Αιέν αριστεύειν"» και υποστήριξε πως κανένας δεν θα υπολογίζει τον σημαιοφόρο που κληρώθηκε.

  «Αν θέλουμε να μιλάμε για ισότητα, ας ρίξουμε το βάρος να κάνουμε ένα δυνατό δημόσιο σχολείο, που να έχει όλα αυτά τα πράγματα. Αυτή είναι η ισότητα. Ισότητα ευκαιριών. Δεν είναι “να κάνω κλήρωση” και να λέω “ποιος θα κρατήσει τη σημαία”. Διότι, τότε, θα συμβεί και το άλλο. Ότι δεν θα υπολογίζει κανένας αυτόν που κρατάει τη σημαία. Ενώ, αυτήν τη στιγμή, σας μεταφέρω ότι τα παιδιά είναι χαρούμενα και χειροκροτούν, επικροτούν, τα άλλα παιδιά που σηκώνουν τη σημαία, γιατί έμμεσα αναγνωρίζουν ότι αυτά προσπάθησαν και πέτυχαν κάτι καλύτερο» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Γλωσσολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Μπαμπινιώτης: Δεν θα υπολογίζει κανένας τον σημαιοφόρο που κληρώθηκε - BINTEO Rating: 5 Reviewed By: Press- gr