GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η φωτιά απειλεί σπίτια στο Σαλαμίδι Καπανδριτίου - ΤΩΡΑ

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει στην ανατολική Αττική. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στο Σαλαμίδ...


Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει στην ανατολική Αττική. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στο Σαλαμίδι Καπανδριτίου, όπου εκκενώνονται σπίτια.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου ανέφερε ότι εκκενώνονται σπίτια, τρεις οικογένειες έχουν αποχωρήσει και γίνεται προσπάθεια να υπάρχει επικοινωνία και με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν.

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά που κατακαίει την ανατολική Αττική. Οι πυροσβέστες καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Κάλαμο Αττικής την Κυριακή, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, αφού έχουν καεί οικείες και απειλούνται ολόκληροι οικισμοί. Σε νέες φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης, φαίνεται η φωτιά που καίει το Καπανδρίτι, ενώ ένα πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού έχει καλύψει ολόκληρη την περιοχή.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανέμους που θα πνέουν στις εστίες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική έκρουσε η μετεωρολόγος, Νικολέτα Διακοπούλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «δυστυχώς ζούμε την ίδια μέρα σε επανάληψη στη βορειοανατολική Αττική» και πρόσθεσε: «Ίσως και λίγο χειρότερο σήμερα, έχουμε συναγερμό νούμερο τέσσερα».

«Η ίδια η φωτιά δημιουργεί αυτά τα μαύρα σύννεφα που είναι κατακόρυφα ρεύματα προς τα πάνω και για αυτό δεν μπορούν να πετάξουν συνέχεια τα εναέρια μέσα», είπε ακόμη η κ. Διακοπούλου.

«Τα κατακόρυφα αυτά ρεύματα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα», συμπλήρωσε και είπε: «Σε όλα αυτά έρχεται ο ισχυρός γενικός άνεμος της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι ο γενικός ισχυρός άνεμος είναι στα 5 μποφόρ με ριπές στα 6 και επιπλέον ο άνεμος είναι βορειοανατολικός. Τι σημαίνει αυτό; Ουσιαστικά σπρώχνει τη φωτιά προς το Καπανδρίτι. Ο άνεμος αυτός ευνοεί το εφιαλτικό σενάριο για εξάπλωση της φωτιάς»

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα η Αττική «φλέγεται». Οι Πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν τιτάνια μάχη με τη φωτιά. Ωστόσο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου, Μιχάλης Ντάσης, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι εκκενώθηκαν τουλάχιστον τρία από τα δέκα σπίτια στον οικισμό του Σαλαμιδίου καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει και ο φόβος είναι μεγάλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση