GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρουμπλής: Να υπάρξει ένα νησί με φορολογική ατέλεια για τα κρουαζιερόπλοια

Στην προσπάθεια που γίνεται να καθιερωθεί φορολογική ατέλεια σε ένα μικρό νησί για τα κρουαζιερόπλοια αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Πα...


Στην προσπάθεια που γίνεται να καθιερωθεί φορολογική ατέλεια σε ένα μικρό νησί για τα κρουαζιερόπλοια αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται σε σχέση με την ανάδειξη ενός μικρού νησιού με φορολογική ατέλεια. "Ήταν μια ιδέα μου και θα τεθεί στο οικονομικό επιτελείο. Οι άνθρωποι που κάνουν κρουαζιέρα θέλουν να πάνε και σε ένα λιμάνι που θα αγοράσουν αφορολόγητα προϊόντα. Αυτά ήταν λιμάνια της Τουρκία και της Τουρκίας, τώρα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Η άποψη μου είναι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια, δεν ξέρω αν θα το πετύχουμε, αλλά πρέπει να την κάνουμε. Εξαρτάται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως πρέπει να το θέσουμε και να το διεκδικήσουμε. Δηλαδή ένα μικρό λιμάνι σε ένα μικρό νησί να μπορεί να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχει αύξηση στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα στο 5% με 7%. ''Εγώ πλέον έχω ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της κρουαζιέρας ότι είμαστε ανοιχτοί στο να γίνουν επενδύσεις από εταιρείες κρουαζιέρας. Και αυτές να αποπληρώνονται από τις εγκαταστάσεις'', επεσήμανε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ακόμη ότι πλέον στο Λιμενικό οι εργαζόμενοι θα μπαίνουν μέσω Πανελληνίων εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο ''το πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγή και στον τρόπο εισαγωγής στο Λιμενικό, καθώς πλέον όσοι υποψήφιοι θέλουν να εισαχθούν στο Λιμενικό θα μπαίνουν μέσω Πανελληνίων εξετάσεων''.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση