GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εφιαλτική νύχτα στη Ζάκυνθο - Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει το χωριό Μαριές - ΦΩΤΟ

Δεύτερη εφιαλτική νύχτα ζει το νησί της Ζακύνθου. Στο βόρειο τμήμα του νησιού το πύρινο μέτωπο καίει ανεξέλεγκτα δασικές εκτάσεις και α...


Δεύτερη εφιαλτική νύχτα ζει το νησί της Ζακύνθου. Στο βόρειο τμήμα του νησιού το πύρινο μέτωπο καίει ανεξέλεγκτα δασικές εκτάσεις και απειλεί με καταστροφή το χωριό Μαριές. Στην περιοχή έχει ήδη καεί ένα σπίτι που βρισκόταν μέσα στο δάσος, και αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν περικυκλώσει το χωριό.
Πυροσβέστες και κάτοικοι προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά προτού μπει στο χωριό, γιατί τότε η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική. Πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί περιμετρικά του οικισμού σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα οιονεί τείχος απέναντι στις φλόγες.
Οι αρχές έχουν ήδη εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης, θέτοντας στη διάθεση των κατοίκων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το χωριό μίνι μπας του Δήμου και του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου. Ωστόσο οι περισσότεροι κάτοικοι προτίμησαν να παραμείνουν στην περιοχή και να δώσουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση