GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είκοσι χρόνια από τον θάνατο της Νταϊάνα - Η πριγκίπισσα που αγάπησε ολόκληρη η Υφήλιος

Πριν από 20 χρόνια σαν σήμερα, στις 31 Αυγούστου 1997 στις 00.26', η λιμουζίνα στην οποία επέβαινε η Νταϊάνα προσέκρουσε σε έναν πυλ...


Πριν από 20 χρόνια σαν σήμερα, στις 31 Αυγούστου 1997 στις 00.26', η λιμουζίνα στην οποία επέβαινε η Νταϊάνα προσέκρουσε σε έναν πυλώνα της σήραγγας Αλμά στο Παρίσι. Ο θάνατος της "πριγκίπισσας του λαού" λίγες ώρες αργότερα θα προκαλούσε παγκόσμια συγκίνηση.

Οι θαυμαστές της Νταϊάνα σε όλο τον κόσμο τιμούν σήμερα την επέτειο του θανάτου της και τα ΜΜΕ έχουν πολλαπλασιάσει τον τελευταίο καιρό τις εκπομπές και τα αφιερώματα για την πάντα πολύ δημοφιλή πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Οι γιοι της, Ουίλιαμ και Χάρι, τίμησαν χθες την παραμονή της επετείου, τη μνήμη της μητέρας τους, το έργο της οποίας θέλουν να συνεχίσουν, ενώ μπουκέτα με λουλούδια είχαν γεμίσει την πρώην κατοικία της Νταϊάνα στο Λονδίνο. Ο Χάρι και ο Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ επισκέφθηκαν το απόγευμα υπό καταρρακτώδη βροχή τον λευκό κήπο στα Ανάκτορα του Κένσινγκτον όπου η Νταϊάνα διέμενε επί 15 χρόνια στο Λονδίνο. Ο κήπος σχεδιάστηκε στη μνήμη της και φυτεύτηκε με λευκά λουλούδια, αγαπημένα της λαίδης Ντι. Αυτός ο προσωρινός χώρος μνήμης άνοιξε φέτος την άνοιξη και θα παραμείνει ανοικτός και τον Σεπτέμβριο.

Στη συνέχεια, οι πρίγκιπες πήγαν να δουν τα δεκάδες μπουκέτα με τα λουλούδια που είχαν αφήσει περαστικοί, σε μικρή απόσταση από τον λευκό κήπο, έξω από το κιγκλίδωμα των Ανακτόρων. Ο Χάρι έλαβε από έναν περαστικό ένα μπουκέτο λουλούδια, το οποίο άφησε ανάμεσα στα άλλα, ανάμεσα σε μηνύματα, φωτογραφίες και κεριά.

"Είχα έρθει πριν από 20 χρόνια με τη μητέρα μου και τον γιο μου, ο οποίος είναι σήμερα 21 ετών", δήλωσε η 52χρονη Στέφανι Ντέιβιντσον αφήνοντας λίγα λουλούδια. "Το κάνω για τους γιους της που ακολουθούν τα ίχνη της μητέρας τους. Πιστεύω ότι έχουν πολλά δικά της στοιχεία".

Φιλανθρωπικό έργο

Θέλοντας να συνεχίσουν τη δέσμευση της μητέρας τους, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι συναντήθηκαν επίσης με εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων που εκείνη υποστήριζε.

"Η δέσμευση αυτή θα επιτρέψει στους πρίγκιπες να τιμούν τη ζωή και το έργο της μητέρας τους", εξήγησε εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Κένσινγκτον. "Μαζί θα εξετάσουν σημαντικά έργα της πριγκίπισσας καθώς και την κληρονομιά της, που συνεχίζει να έχει απήχηση σε πολλούς ανθρώπους σήμερα".

Καμιά επίσημη εκδήλωση δεν έχει προγραμματιστεί σήμερα, ημέρα που η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε ηλικία 36 ετών σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι έχοντας δίπλα της τη νέα της αγάπη, τον Αιγύπτιο πλούσιο κληρονόμο Ντόντι Αλ Φάγιεντ.

Λίγοι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί τη νύχτα, υπό βροχή, σε ένα σημείο κοντά στη σήραγγα της γέφυρας Αλμά, μέσα στην οποία σημειώθηκε το τροχαίο. "Ήμουν παιδί όταν σκοτώθηκε αλλά μελέτησα τη βιογραφία της", δήλωσε η 25χρονη δημοσιογράφος Μαρί Χέρμαν από τη Γερμανία. "Μου άρεσε η Νταϊάνα και η δέσμευση της στους ανθρωπιστικούς σκοπούς". "Θυμάμαι την ημέρα του γάμου της όπως και την ημέρα του θανάτου της", δήλωσε η Λίντα Μπίγκελμπαχ, 61 ετών, κάτοικος Μινεσότα. Γι αυτήν, η Νταϊάνα θα είναι πάντα "η πριγκίπισσα του λαού". Η Νταϊάνα "ήταν επαναστάτρια, άλλαξε τη βασιλική οικογένεια για πάντα", δήλωσε η 17χρονη Σίαμ Κρόστον από το Λονδίνο.

Ο χώρος είναι ένα μικρό αντίγραφο της φλόγας του Αγάλματος της Ελευθερίας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Στις αλυσίδες που περιβάλλουν το μνημείο, εκατοντάδες μικρά λουκέτα κρεμάστηκαν σε ένδειξη ανάμνησης. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δεκάδες μπουκέτα και φωτογραφίες της πριγκίπισσας τοποθετήθηκαν κάτω από τη φλόγα, όπως και αναμμένα κεριά.

Από τον αρραβώνα με τον πρίγκιπα διάδοχο Κάρολο της μόλις 20 ετών άτολμης Νταϊάνας έως τον ρόλο της αφοσιωμένης μητέρας και ακτιβίστριας αφοσιωμένης στο ανθρωπιστικό έργο έως τον τραγικό θάνατό της. Η Νταϊάνα ανέτρεψε πράγματα, αναστάτωσε τη βρετανική βασιλική οικογένεια και σφράγισε την εποχή της.

Φίλη διασημοτήτων και πρόσωπο προσφιλές στα μέσα ενημέρωσης, η αριστοκράτισσα της οποίας η δημόσια εικόνα έκρυβε μια βασανισμένη προσωπικότητα, έκτισε την παγκόσμια δημοτικότητά της δείχνοντας αφοσίωση για τους πιο αδύναμους του πλανήτη. Οι προσωπικές της εκμυστηρεύσεις αποκάλυψαν μια ανεξάρτητη γυναίκα που αψήφησε τις παραδόσεις της μοναρχίας.

Για να παραμένει ζωντανή η μνήμη της μητέρας τους, ο Ουίλιαμ και Χάρι παρήγγειλαν ένα άγαλμα με τη μορφή της που θα στηθεί πριν από το τέλος της χρονιάς μέσα στους κήπους του Κένσινγκτον. Η μνήμη της μητέρας τους ήταν άλλωστε αυτή που ώθησε τους δύο πρίγκιπες να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν γι αυτήν ανοικτά για πρώτη φορά σε ντοκιμαντέρ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV.

"Για τον Χάρι και για μένα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τιμάμε τη ζωή της", δηλώνει ο 35χρονος Ουίλιαμ. Άλλωστε οι γιοι της Νταϊάνας είναι συνεχιστές του έργου της, από την καταπολέμηση των ναρκών κατά προσωπικού έως την προστασία των αστέγων και την ευαισθητοποίηση στα θέματα ψυχικής υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτό: dailymail, twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση