GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις στους δέκα δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

Δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος εντός της προθεσμίας τρεις στους δέκα φορολογούμενους και είναι πλέον εκτεθειμένοι σε...


Δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος εντός της προθεσμίας τρεις στους δέκα φορολογούμενους και είναι πλέον εκτεθειμένοι σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, αν δεν προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
Μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έως τις 31 Ιουλίου, τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, δείχνουν ότι σε σύνολο 2.431.000 φορολογουμένων με χρεωστικό ραβασάκι, το χέρι στην τσέπη έβαλαν 1.760.000.
Ένα ποσοστό της τάξεως του 28% (671.000 άτομα) , δεν πλήρωσε τη δόση έως τις 31 Ιουλίου και είναι αμφίβολο εάν θα το πράξει τις επόμενες ημέρες.
Ανάλογη υστέρηση, εμφανίζουν και οι εισπράξεις φόρου εισοδήματος. Τα εκκαθαριστικά τα οποία απαιτούσαν πληρωμή έως τις 31 Ιουλίου αφορούσαν σε βεβαιωμένους φόρους 1.114.509 .000 ευρώ. Στο ταμείο όμως μπήκαν μόλις 775,031 εκατομμύρια ευρώ με την εισπραξιμότητα της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος στο 69,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση