GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΕΣΠΑΣΕ ΧΑΜΟΣ! Σύμβουλος του Γαβρόγλου μπήκε στο ηγετικό όργανο της ΔΗΣΥ...

Sofia Adam    Στο ΚΣ της ΔηΣυ διορίστηκε μέλος, σύμβουλος Γαβρόγλου & Συριζα. Ο επικεφαλής της ΟΕΣ το γνωρίζει? Μην ρωτάς άλλα εκτ...

 Στο ΚΣ της ΔηΣυ διορίστηκε μέλος, σύμβουλος Γαβρόγλου & Συριζα. Ο επικεφαλής της ΟΕΣ το γνωρίζει?
Μην ρωτάς άλλα εκτίθεσαι!

Μιχαήλ Χάλαρης 
Ο σύντροφος που αναφέρεστε δεν διοριστηκε εκλέχτηκε από το χώρο που προέρχεται. Τώρα για την θέση που έχει ως Ειδικός Άμισθος Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας για θέματα ΤΠΕ και ανοιχτής διακυβέρνησης Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε κάθε θέση που αναλαμβάνει λειτουργεί με βασικό κριτήριο την ανοιχτότητα, όλες του θέσεις δημοσιοποιούνται στο βιογραφικό του( http://www.karounos.gr/blog/bio ) στο πλαίσιο αυτό φροντίζει όλες οι εργασίες που υλοποιούνται από έκεινον και τους άμεσους συνεργάτες του να παρουσιάζονται δημόσια μέσα από το βιογραφικό του, πχ στο ΠΑΣΟΚ - http://ethelontes.pasok.gr/ , στο Γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-http://egovict.blogspot.gr/ , στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ-https://neritnewmedia.wordpress.com/ , στο ΕΠΙΣΕΥ-http://opengov.pdm.gov.gr/episey/ και στο Υπουργείο Παιδείας-https://opengov.minedu.gov.gr/ , κλπ...
Από το 1990 έως σήμερα είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων και από το 1996 και στην Ερευνητική ομάδα για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας του ΕΜΠ.
Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με θέματα ανοιχτής διακυβέρνησης, συμμετείχε στον σχεδιασμό και ανάπτυξη πολλών συστημάτων που προάγουν την ανοιχτότητα, μεταξύ αυτών την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τον τελευταίο χρόνο ασχολείται με τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, όλες οι δράσεις που έχει σχεδιάσει στο Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζονται στο https://opengov.minedu.gov.gr/, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να υλοποιηθεί και η προγραμματική που έχει υπογράψει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών με το Υπουργείο Παιδείας.

George Sakellion 
Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μια κυβέρνηση απαιτεί στοιχειώδη συμφωνία με τις πολιτικές της.
Το έργο και την επιστημονική διαδρομή του Θ. Καρούνου τα γνωρίζω και τα σέβομαι βαθιά.
Η πολιτική διάσταση της θέσης συμβούλου στην παρούσα κυβέρνηση είναι φυσικό να γεννά ερωτηματικά.

Θεόδωρος Καρούνος
Βιογραφικό
Ασχολούμαι κυρίως με θέματα που αφορούν την ανοιχτότητα και με δράσεις που υλοποιούν την ανοιχτότητα στην εκπαίδευση, στην δημόσια διοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα.
Γεννήθηκα το 1953, στον Μπαρσινίκο, ένα μικρό χωριό στην ενδοχώρα του Μυστρά. Αποφοίτησα από την Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 και από το πρόγραμμα Λυκείου του πανεπιστήμιου της πολιτείας της Νέας Υόρκης το 1975. Σπούδασα κοινωνιολογία και στην συνέχεια επιστήμη υπολογιστών στην Νέα Υόρκη όπου ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές το 1983, και στην συνεχεία εργάστηκα ως προγραμματιστής στην ΙΒΜ, από το 1983-’87.
Από το 1987 εργάστηκα στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Προεδρίας και ως σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής και εκλογών του Υπουργού Εσωτερικών. Το 1990 ανέλαβα τεχνικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Από το 1995 έως το 2001 ήμουν Διευθυντής του Κέντρου Δικτύων του ΕΜΠ και Τεχνικός Υπεύθυνος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Το 2001 τοποθετήθηκα Γενικός Διευθυντής του ΕΔΕΤ και από το 2002 έως το 2004 ήμουν προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Τον Δεκέμβριο του 2004 τοποθετήθηκα στη θέση του ειδικού διδακτικού προσωπικού στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων.
Σήμερα είμαι ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων, εκπρόσωπος του ΕΜΠ στην Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, είμαι εθνικός εκπρόσωπος των ελληνοποιημένων αδειών CreativeCommons και συμμετέχω στην επιτροπή πρωτοβουλίας για τον μαθητικό υπολογιστή.
Από το 2004-2009 ήμουν συντονιστής του Τμήματος Πληροφορικής του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής δράσεων των Εθελοντών Διαδικτύου, από το 2009-2012 ήμουν σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2015 ήμουν επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου της Crowdpolicy, το 2013-2014 ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.
Από το 2014 είμαι μέλος της Ομάδας Ανοικτής Διακυβέρνησης του ΕΠΙΣΕΥ και από τον Ιανουάριο του 2016 είμαι συντονιστής τηςΟμάδας Διοίκησης Έργου για την Ψηφιακή Πολιτική και την Ανοιχτή Διακυβέρνηση ως Ειδικός Άμισθος Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας.
Είμαι παντρεμένος με την Στέλλα Ζαμπαρλούκου και έχουμε δύο παιδιά το Φοίβο και τον Ορέστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση