GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη Λίβυος αρχαιοκάπηλος στην Αίγυπτο με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.

Η στενή συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αιγυπτιακές αρχές και την Ιντερπόλ, απέδωσε καρπούς και οδήγησε στη σύλληψη 30...


Η στενή συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αιγυπτιακές αρχές και την Ιντερπόλ, απέδωσε καρπούς και οδήγησε στη σύλληψη 30χρονου Λίβυου αρχαιοκάπηλου, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο αναζητούσε αγοραστές για έναν αρχαιολογικό θησαυρό που είχε στην κατοχή του.

Συγκεκριμένα, πέρυσι τον Αύγουστο έφτασαν πληροφορίες στο Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων πληροφορίες σχετικά με τη δράση υπηκόου Λιβύης, ο οποίος αναζητούσε αγοραστές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, προκειμένου να πουλήσει αρχαία αντικείμενα που αφαίρεσε από την χώρα του.

Μετά από έρευνες οι Έλληνες αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν τα στοιχεία του 30χρονου, ο οποίος έκανε προσπάθειες να έλθει στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί δεν μπορούσε να βρει ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τον περασμένο Μάιο ο δράστης μετέβη τελικά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με σκοπό να πουλήσει εκεί τα αρχαία αντικείμενα, αλλά οι ελληνικές αρχές που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του, ενημέρωσαν την Αιγυπτιακή Αστυνομία και ο 30χρονος συνελήφθη.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για παράνομη κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση αρχαίων κινητών μνημείων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται στην κλασική, ρωμαϊκή, ελληνιστική και υστεροκλασική περίοδο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις Αιγυπτιακές Δικαστικές Αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση