Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και αναστολή έκδοσης για "Νέα", " Βήμα"! Οι δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ...


  Christos Panagiotopoulos 
  Ας κρατήσουμε την αναπνοή μας και ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τους εκατοντάδες εργαζόμενους, τους οποίους παράτησε χωρίς δεκάρα αποζημίωσης ο Σταύρος Ψυχάρης..
  -----------
  Κορυφώνεται η αγωνία των εργαζομένων στον ΔΟΛ, καθώς σήμερα (Τετάρτη) υπογράφεται από τους ειδικούς διαχειριστές (Grant Thornton και νομικό γραφείο Αγγελίδη) η πράξη μεταβίβασης στην εταιρεία Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη και ακολουθεί η καταγγελία όλων των συμβάσεων.

  Όπως προβλέπει ο νόμος, η χρεοκοπημένη εταιρεία, που βγήκε σε πλειστηριασμό, πρέπει να παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη χωρίς προσωπικό και δάνεια. Συνεπώς, όσοι εργαστούν από εδώ και πέρα στις εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, τον ραδιοσταθμό BHMA FM και στις ιστοσελίδες in.gr. tovima.gr, tanea.gr, θα πρέπει να υπογράψουν νέες συμβάσεις, με νέους μισθούς.

  Ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού θα αποφασίσει πόσους και ποιους εργαζόμενους θα κρατήσει (δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς), μετά από πρόταση βεβαίως των διευθυντών Παναγιώτη Λάμψια και Αντώνη Καρακούση.

  Τι θα γίνει με όσους δεν επαναπροσληφθούν; Θα πάρουν, άραγε, κάποιου είδους αποζημίωση; Ο νόμος δεν προβλέπει τίποτα τέτοιο. Αυτή ήταν υποχρέωση του προηγούμενου ιδιοκτήτη Σταύρου Ψυχάρη, που δυστυχώς δεν έκανε το παραμικρό. Άφησε τους πάντες στη μοίρα τους, παρά τις υποσχέσεις του…
  http://www.aixmi.gr/index.php/ora-niden-ston-dol/

  ΔΟΛ: Έπεσε «μαύρο» στις ιστοσελίδες tovima.gr και tanea.gr

  Έπεσε «μαύρο» στις ιστοσελίδες tovima.gr και tanea.gr, μια μέρα πριν από την υπογραφή της συμφωνητικού μεταβίβασης των σημάτων του ΔΟΛ από τους ειδικούς εκκαθαριστές στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
  Πληκτρολογώντας τους τίτλους βγαίνει το μήνυμα: “Σας ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση. Η σελίδα που ζητήσατε να δείτε δεν υπάρχει (πια).Τι άλλο μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα”.
  Αντίθετα, το σάιτ του ΔΟΛ,το in.gr, λειτουργεί κανονικά.

  Οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες πήραν το μήνυμα να αποχωρήσουν και να παραδώσουν τις κάρτες εισόδου. Από αύριο δεν θα μπορούν να μπουν στο κτίριο.
  Αύριο θα κυκλοφορήσουν ΤΑ ΝΕΑ με το τωρινό δυναμικό και στη συνέχεια φαίνεται πως θα απουσιάσει για λίγες μέρες από τα περίπτερα. ΤΟ ΒΗΜΑ δεν θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.
  Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι του νέου ιδιοκτήτη, αλλά του ειδικού εκκαθαριστή (εταιρεία Grand Thornthon).
  ------------------------------
  Είναι φοβερό και φρικτό μαζί. Έδιωξαν από το κτίριο του ΔΟΛ τους εργαζομένους που κράτησαν ζωντανές, τις δύο μεγάλες εφημερίδες της χώρας: το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ.
  Η εντολή εκκένωσης του κτιρίου στη Μιχαλοπούλου δόθηκε στους εργαζομένους του ΔΟΛ από τους εκπροσώπους των ειδικών διαχειριστών.
  Αυτοί ενημέρωσαν όσους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους έμειναν και τους έδωσαν εντολή να μαζέψουν τα πράγματα τους και να παραδώσουν τις ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου τους στο κτίριο. 
  Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα τους ενημέρωσαν ότι θα υπογράψουν τις απολύσεις τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο του κτιρίου και από εκείνη την στιγμή και μετά αν για οποιοδήποτε λόγο θελήσουν να εισέλθουν στα γραφεία προκειμένου να παραλάβουν κάποιο προσωπικό αντικείμενο θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο της ασφάλειας. 
  Σύμφωνα με την ενημέρωση όσοι δεν υπογράψουν τις απολύσεις θα τους επιδοθούν από δικαστικό κλητήρα ενώ αναστέλλεται προσωρινά η κυκλοφορία των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», με τελευταίο φύλλο το αυριανό των «ΝΕΩΝ». 
  Μέχρι στιγμής και παρά τις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί για το αν κάποιοι εξ αυτών θα συνεχίσουν να εργάζονται στα έντυπα του ΔΟΛ υπό το νέο καθεστώς καθώς δεν υπήρξε επικοινωνία από κάποιο στέλεχος της νέας ιδιοκτησίας.
  http://mignatiou.com/2017/08/anastellete-i-kikloforia-ton-neon-ke-tou-vimatos-gia-merikes-meres-entoli-exosis-tou-prosopikou/
  ------------------------
  Dionisis Vithoulkas στην τοποθεσία Το Βήμα.
  ο υπολογιστής μετα απο 18 χρονια έκλεισε. η οθόνη έσβησε. πάμε για άλλα...

  Dimitris N. Maniatis
  Επιστρέφω Αθήνα για να απολυθώ από τον τέως ΔΟΛ
  ---------------------
  Harris Kodopoulos
  Τέλος εποχής για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ.
  Αύριο απολύονται όλοι.
  Και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί από τον Μαρινάκη ποιους θα κρατήσει.
  Οι υπόλοιποι-φυσιολογικά-θα αποζημιωθούν και στην ανεργία.
  Τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, λογικά, δεν θα κυκλοφορήσουν για λίγο καιρό, αφού δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι.
  Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μαρινάκης θα μεταφέρει αρκετούς δημοσιογράφους από τα υπόλοιπα ΜΜΕ που διαθέτει (Παραπολιτικά, Ελευθερία κλπ) στον ΔΟΛ.
  Από τους παλιούς εργαζόμενους του συγκροτήματος θα είναι επιτυχία αν μείνουν (επαναπροσληφθούν με νέους όρους, μισθούς και σχέσεις εργασίας) οι μισοί.
  Δυστυχώς.🙁🙁🙁
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και αναστολή έκδοσης για "Νέα", " Βήμα"! Οι δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm