Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

  Σόιμπλε: Απαραίτητη η πολυμερής διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων


  Άρθρο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, με τίτλο «Τολμώντας περισσότερη συνεργασία» φιλοξενεί η εφημερίδα Die Welt. Το άρθρο του φέρει τον υπότιτλο «Για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ξεκάθαρο ότι μόνον μέσω μιας πολυμερούς διεθνούς συνεργασίας μπορεί να υπάρξει κάποια πιθανότητα αντιμετώπισης των διεθνών προβλημάτων τον 21ο αιώνα. Τα δημοκρατικά κράτη θα πρέπει να συνεργαστούν ακόμη και με αντιπάλους».
  Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι πριν περίπου από τρεις δεκαετίες διατυπώθηκε η άποψη περί τέλους της Ιστορίας, για να ακολουθήσει η ανάδυση μίας μονοπολικής διεθνούς τάξης πραγμάτων με τις ΗΠΑ σε ρόλο μοναδικής διεθνούς υπερδύναμης. Κατόπιν ωστόσο, υπογραμμίζει ότι η ανάδειξη της Κίνας σε οικονομική δύναμη, καθώς και η εκδήλωση πληθώρας κρίσεων και διενέξεων, μαζί με τα θετικά επακόλουθα της παγκοσμιοποίησης, διαμόρφωσαν το σημερινό πολυπολικό διεθνές σύστημα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Σόιμπλε: Απαραίτητη η πολυμερής διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων Rating: 5 Reviewed By: Press- gr