GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H έκθεση για την τραγωδία στην Αίγινα: Ποιοι και γιατί καθυστέρησαν το πόρισμα

Λεπτό προς λεπτό αναβιώνει μέσα από το πόρισμα του πραγματογνώμονα Ηλία Στεφανάκου η τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανυποψίαστους επ...


Λεπτό προς λεπτό αναβιώνει μέσα από το πόρισμα του πραγματογνώμονα Ηλία Στεφανάκου η τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανυποψίαστους επιβάτες -μεταξύ αυτών και ένα 5χρονο κοριτσάκι- οι οποίοι επέβαιναν στη λάντζα «Αντωνία», που συγκρούστηκε με το ταχύπλοο «Duende» στην Αίγινα, έναν χρόνο πριν.
Στο πολυσέλιδο πόρισμα που αποκαλύπτει η Realnews, ο πραγματογνώμονας διαπιστώνει ότι κανείς από το ταχύπλοο δεν έσπευσε να βοηθήσει τους ναυαγούς, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στους δύο χειριστές των σκαφών, υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν ειδικοί του χώρου, παραβλέπει ότι η λάντζα είναι ένα δυσκίνητο σκάφος σε σχέση με το ταχύπλοο, όπως και το ότι η ταχύτητα των 21 έως 25 κόμβων που κινείτο το «Duende» μόλις 50 μέτρα από την ακτή, εγκυμονούσε μεγάλο κίνδυνο ακόμη και για τους λουόμενους.
Ο πραγματογνώμονας αναφέρει συγκεκριμένα: «Στις 16 Αυγούστου, περί ώρα περίπου 12:45, απέπλευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ ‘‘Αντωνία’’ από το λιμανάκι της Πέρδικας στη νήσο Αίγινα υπό καλές καιρικές συνθήκες με 24 επιβαίνοντες, από τους οποίους 23 επιβάτες, με κυβερνήτη του σκάφους τον απολεσθέντα στο ναυάγιο Στυλιανό Τρίμη.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του «Αντωνία», ο αριθμός των ατόμων που επιτρεπόταν να μεταφέρει ήταν 20 επιβάτες και ένα άτομο πλήρωμα. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι στο σκάφος είχαν επιβιβαστεί 3 άτομα πλέον των επιτρεπόμενων».
Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Realnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση