GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες από την έκρηξη στην Καμπούλ

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα έξω από τράπεζα που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη πρεσβ...


Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα έξω από τράπεζα που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη πρεσβεία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο ενός υποκαταστήματος της Kabul Bank.

Το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν.

Την στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν μπροστά από την τράπεζα πολλοί υπάλληλοι ασφαλείας, οι οποίοι περίμεναν για να εισπράξουν τον μισθό τους ενόψει της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής των μουσουλμάνων, της Έΐντ Αλ-Άντχα, στο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Γουαχίντ Μαγρόχ.

Ο δρόμος όπου βρίσκεται η τράπεζα είναι ένας εμπορικός δρόμος, ο οποίος οδηγεί στην πλατεία Μασούντ, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη περισσότερων Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: oann.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση