GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε την πρόταση Μπερλουσκόνι για παράλληλο νόμισμα στην Ιταλία

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε σήμερα την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας,Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για ένα παράλληλο νόμισμα, τον...


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε σήμερα την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας,Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για ένα παράλληλο νόμισμα, τονίζοντας ότι υπάρχει μόνο ένα νόμιμο νόμισμα στην Ευρωζώνη, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
«Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, απαντώντας σε αίτημα του πρακτορείου για ένα σχόλιο σχετικά με την πρόταση του Μπερλουσκόνι.
Ο Μπερλουσκόνι, που ηγείται του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia, έδειξε τη στήριξή του στην εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος στην Ιταλία με συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα.
Η πρόταση αυτή αναδεικνύει τις ανησυχίες για το ευρύτερο κλίμα κατά του ευρώ στην Ιταλία, καθώς η χώρα πορεύεται προς τις εκλογές τον επόμενο Μάιο.
Η Ιταλία έχει δύο κόμματα που είναι επικριτικά για το ευρώ και την ΕΕ – το κίνημα πέντε αστέρων και τη Λέγκα του Βορρά. Οποιοσδήποτε συνδυασμός τους με τo Forza Italia θα μπορούσε να δημιουργήσει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση