GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ποτάμι για την πυρκαγιά στα Κύθηρα

«Η πυρκαγιά στα Κύθηρα, που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, έχει ήδη καταστρέψει 20.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Η οικολογική καταστρο...


«Η πυρκαγιά στα Κύθηρα, που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, έχει ήδη καταστρέψει 20.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Είμαστε σίγουροι ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες του πυροσβεστικού σώματος, του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής -οι οποίοι επιφορτίστηκαν με την περιφρούρηση των καμένων εκτάσεων- αποτράπηκαν τα χειρότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Οι δηλώσεις, όμως, των δημοτικών αρχών, που μιλούν για «βαριές ευθύνες» και οι καταγγελίες των κατοίκων του νησιού για ελλείψεις και καθυστερήσεις πρέπει να ερευνηθούν», τονίζεται στη συνέχεια.

«Το Ποτάμι, με ερώτηση του βουλευτή του Γρηγόρη Ψαριανού προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, είχε θέσει από τις 22 Μαΐου το ζήτημα της ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Στην εξαιρετικά σύντομη απάντηση όμως που λάβαμε δεν υπήρξαν παρά γενικόλογες διαβεβαιώσεις. Όμως η πραγματικότητα παραμένει:

-Ο στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών που διαθέτει η χώρα μας είναι αρκετά γερασμένος, γεγονός που είχε και σαν αποτέλεσμα την πτώση τριών Καναντέρ την τελευταία δεκαετία

-Το Πυροσβεστικό Σώμα κάθε χρόνο βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμό και μέσα ατομικής πυροπροστασίας».

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποτραπεί η αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου στα Κύθηρα, η καταγραφή των ζημιών καθώς η διαχείριση της οικολογικής καταστροφής που βιώνει το νησί. Είναι όμως πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου οφείλουν να επανεξετάσουν το ζήτημα τόσο σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και πυρόσβεσης, όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης κατοίκων, ΚΕΔΕ και υπηρεσιών Υγείας. Εκτός από την καταστολή υπάρχει και η πρόληψη, και η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει κανένα σχέδιο πολιτικής προστασίας», επισημαίνει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: "Όλοι στα Κύθηρα εκφράζουν ερωτηματικά για τον συντονισμό της πυρόσβεσης. Κάηκε το 8% του νησιού! Να βρούμε τα λάθη και ποιοι ευθύνονται."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση