GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικών συμφερόντων το δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε με πολεμικό των ΗΠΑ στη Σιγκαπούρη

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Stealth Maritime Corporation επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένα από τα δεξαμενόπλοια που διαχειρίζεται συγκρούστ...


Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Stealth Maritime Corporation επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένα από τα δεξαμενόπλοια που διαχειρίζεται συγκρούστηκε με αμερικανικό αντιτορπιλικό κοντά στη Σιγκαπούρη.
«Η Stealth Maritime Corporation μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το δεξαμενόπλοιο ALNIC MC (IMO: 9396725 σημαία Λιβηρίας) ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος του αμερικανικού ναυτικού USS JOHN S MCCAIN στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.
«Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το ALNIC MC υπέστη ζημιές στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος και δεν αναφέρθηκε μόλυνση στο Στενό της Σιγκαπούρης. Το σκάφος μεταφέρεται τώρα σε ασφαλές λιμάνι για να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Η Stealth Maritime Corporation συνεργάζεται απολύτως με τις λιμενικές Αρχές της Σιγκαπούρης (MPA) στις έρευνες καθώς και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των αγνοούμενων ναυτών του αμερικανικού ναυτικού και ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα έχουν μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση», αναφέρει η ανακοίνωση.
Δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. Γράψετε ποιου είναι η φοβάστε;;Ο Βαφειάς ο {μεγάλος πατριώτης}..

    Η οικογένεια Βαφειά, όταν καλείται να απαντήσει για την πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία της στο χώρο της ναυτιλίας, υποστηρίζει ότι αυτή οφείλεται σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά: Το πρώτο είναι το DNA, το δεύτερο η εμπειρία, το τρίτο η φιλοδοξία και το τέταρτο η εργατικότητα...ΛΕΝΕ


    Ξεχνούν,όμως ίσως από αμέλεια, επειδή μάλλον το θεωρούν αυτονόητο, το βασικότερο, το οποίο είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επιτυχία ενός Έλληνα εφοπλιστή: τις 56 φοροαπαλλαγές που έχει προβλέψει ο «σοφός και αδέκαστος» νομοθέτης, δηλαδή η ελληνική Βουλή, για τη «σέχτα» των εφοπλιστών, οι οποίες μάλιστα όχι μόνο διατηρούνται στο ακέραιο επί 40 και πλέον χρόνια αλλά επιπλέον διευρύνονται με κάθε ευκαιρία.

    Λησμονούν, δηλαδή, το καθεστώς που επιτρέπει στους εφοπλιστές και συγκεκριμένα στους ίδιους να βάζουν στην «τσέπη» τους 38,9 εκατ. ευρώ, τα οποία κανονικά θα έμπαιναν στα ταμεία, αν δηλαδή φορολογούνταν με το συντελεστή 33% που ισχύει για τις μεγάλες επιχειρήσεις. ..

    Και αυτό μόνο για το{2011} σήμερα άραγε ΠΟΣΆ ΕΊΝΑΙ; όταν τα έσοδα της οικογένειας Βαφειά από μία και μόνο εταιρεία ανέρχονταν στα 118 εκατ. ευρώ... Αν κανείς προσθέσει τα έσοδα από όλες τις δραστηριότητες τους και τα πολλαπλασιάσει επί τις δεκαετίες που βρίσκονται στο χώρο της ναυτιλίας, γίνεται σαφές ότι σε έναν τέτοιο φορολογικό παράδεισο ακόμα και κάποιος που δεν θα είχε κανένα από τα 4 συστατικά της «επιτυχίας» κατά τους Βαφειάδες, θα τα κατάφερνε μια χαρά...

    Και λέει ο πατριώτης: Την επιτυχία του την αποδίδει φυσικά … στις ικανότητες του. «Δυστυχώς, πάρα πολλοί συμμαθητές μου απ' το Κολέγιο, ενώ είχαν τα ίδια προνόμια μ' εμένα και την ίδια αφετηρία, δεν τα εκμεταλλεύτηκαν», διευκρινίζει.

    Βέβαια, δεν ξεκαθαρίζει αν οι εν λόγω συμμαθητές έγιναν εφοπλιστές. Γιατί αν έγιναν επιχειρηματίες ή γιατροί ή δικηγόροι ή βιομήχανοι ήταν σίγουρο ότι δεν θα είχαν την ίδια εξέλιξη, εφόσον δεν «παίζουν μπάλα» με τους ίδιους όρους. Καμία κοινωνική ομάδα δεν έχει μείνει αλώβητη από την κρίση, εκτός από τους ανέγγιχτους «πατριώτες» εφοπλιστές. Είναι οι μόνοι που μπορούν και προοδεύουν, αφού για εκείνους ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά...

    Ο ίδιος, ερωτηθείς για τα επιτεύγματά του εν καιρώ κρίσης, έχει δηλώσει ότι δεν τον έχει αγγίξει τόσο πολύ, επειδή «ευτυχώς δεν έχει πάρε-δώσε με την ελληνική οικονομία»..

    Καταρρίπτοντας περίτρανα και το μύθο που θέλει τους Έλληνες εφοπλιστές να είναι πολύτιμοι για την πατρίδα, επειδή δήθεν προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: (Όλοι μου οι ναυτικοί είναι ξένοι, γιατί μιλάνε καλύτερα αγγλικά και ζητάνε λιγότερα χρήματα) ..ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΚΌΨΗ ΤΟΝ ΚΏΛΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΌ ΝΑΥΤΙΚΌ να βγείτε να κλαίτε..ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΌΨΗ..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρέ Uros δέστο διαφορετικά!!!

    Η πρώτη ναυμαχία με τα Αμερικανάκια την κερδίσαμε!!!!

    Έπεται η .... Δεύτερη!!!

    Αλλά το Αμερικάνικο Ναυτικό είναι για τον Μπούντζο όπως έλεγε ο Καραϊσκάκης!

    Μέσα σε σχεδόν 2 μήνες .... τράκαραν 2 πολεμικά τους με πολλά θύματα!!!!!

    Για σκέψου λίγο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση