GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα σενάρια για παράλληλο νόμισμα εκτόξευσαν τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Άλμα σημείωσαν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, διευρύνοντας τη διαφορά τους από τους αντίστοιχους γερμανικούς τίτλου...


Άλμα σημείωσαν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, διευρύνοντας τη διαφορά τους από τους αντίστοιχους γερμανικούς τίτλους σε υψηλό πέντε εβδομάδων, μετά τις προτάσεις για υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος που κυκλοφόρησαν στην Ιταλία.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, που κινείται αντίθετα προς την τιμή του, σημείωσε άνοδο 8 μονάδων βάσης σε υψηλό τριών εβδομάδων, στο 2,11%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε ένα μήνα.

Εκτός από τις ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αναλυτές λένε ότι το ξεπούλημα είναι αποτέλεσμα δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που είναι επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, άφησε να εννοηθεί ότι θα στήριζε την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση