GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στην επαρχία Χομς

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως την τελευταία μεγάλη πόλη της επαρχίας Χομς που ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, όπω...


Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως την τελευταία μεγάλη πόλη της επαρχίας Χομς που ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσαν σήμερα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο στρατός και οι σύμμαχοι του προχωρούν τώρα προς τις ανατολικές περιοχές που ελέγχονται από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επικαλούμενα στρατιωτική πηγή ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και τα όπλα τους καταστράφηκαν στην πόλη αλ-Σούχνα, περίπου 50 χλμ. βορειοανατολικά της αρχαίας πόλης της Παλμύρας.

Η πόλη βρίσκεται επίσης σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από τα εσωτερικά σύνορα με την επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, που είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ένας μείζων στόχος για τη συριακή κυβέρνηση.

Οι τζιχαντιστές έχουν χάσει μεγάλα τμήματα του συριακού εδάφους από τις χωριστές εκστρατείες που διεξάγονται από κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν και από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή YPG. Οι SDF είναι αυτή τη στιγμή επικεντρωμένες στην κατάληψη της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.

Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν πρόσφατα στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ από τις νότιες περιοχές της επαρχίας της Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία συνορεύει με το Ιράκ. Η συριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να ελέγχει έναν θύλακο στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ και μια γειτονική στρατιωτική βάση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik, Xinhua

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση