GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελική έρευνα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Γηροκομείο Αθηνών

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Espresso» την περασμένη...


Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Espresso» την περασμένη Δευτέρα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανήμπορων ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών, οι οποίοι είναι δεμένοι σε κάγκελα. Δίπλα τους, γάτες που τρώνε από τα... πιάτα τους, σκουπίδια και αποφάγια.
Την υπόθεση που ξεπηδά από τον Μεσαίωνα ανέλαβε η εισαγγελέας Αικατερίνη Μήτρου, και το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εμφανίστηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών μέλη της Υγειονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας, προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που, που βιώνουν εφιαλτικές στιγμές. Βέβαια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κλιμάκια τα βρήκαν όλα καθαρά και τακτοποιημένα.
Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να συντάξουν έκθεση με τα συμπεράσματά τους σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο μεγαλύτερο γηροκομείο της χώρας. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο Γηροκομείο Αθηνών, μετά το δημοσίευμα και τις εικόνες ντροπής που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, η διοίκηση του γηροκομείου έδωσε σαφείς εντολές στους εργαζομένους να... λύσουν τους ηλικιωμένους που έδεναν για να μη μετακινούνται και να καθαρίσουν τα πάντα, υπό τον φόβο ότι θα γίνουν κάποια... επίσκεψη και κάποιος σχετικός έλεγχος, όπως κι έγινε.
Για δύο ολόκληρες ημέρες καθάριζαν μανιωδώς και τελικά εμφανίστηκε το Υγειονομικό για να ελέγξει μαζί με την Αστυνομία. Ωστόσο, οι εικόνες και τα βίντεο-ντοκουμέντα είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες και αποτυπώνουν την τραγικότητα της καθημερινότητας των ηλικιωμένων που στα στερνά της ζωής τους βιώνουν εφιαλτικές στιγμές.
Πηγή: espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση