GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα στοιχεία για τον δράστη της επίθεσης σε στρατιώτες στο Βέλγιο

Ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι χθες το βράδυ, εναντίον στρατιωτών προτού πέσει νεκρός από τα πυρά τους, ήταν Βέλγος σομαλικής καταγωγ...


Ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι χθες το βράδυ, εναντίον στρατιωτών προτού πέσει νεκρός από τα πυρά τους, ήταν Βέλγος σομαλικής καταγωγής, ενώ δεν ήταν γνωστός στις αρχές για άλλες τρομοκρατικές υποθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Ο δράστης, που γεννήθηκε το 1987, διέμενε στην Μπρουγκ στο βορειοδυτικό Βέλγιο. Στη διάρκεια της νύχτας διεξήχθη έρευνα στο σπίτι του, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας μέσω τρομοκρατικής ενέργειας».

Οπλισμένος με ένα μαχαίρι, ο δράστης κατευθύνθηκε προς τους τρεις στρατιώτες που του είχαν στραμμένη την πλάτη, στη λεωφόρο Εμίλ Ζακμέν στο κέντρο των Βρυξελλών, «και τους χτύπησε» με ένα μαχαίρι, «φωνάζοντας Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ερευνητές.

Ένας από τους στρατιώτες απάντησε, ανοίγοντας πυρ εναντίον του δράστη. «Ο άνδρας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς και υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα στο νοσοκομείο», εξήγησε η εισαγγελία.

Ο δράστης εκτός από το μαχαίρι «είχε επίσης στην κατοχή του ένα ψεύτικο πυροβόλο όπλο και δύο Κοράνια», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Ο άνδρας που διέπραξε την ενέργεια γεννήθηκε το 1987 και είναι βελγικής υπηκοότητας, σομαλικής καταγωγής», διευκρίνισε η εισαγγελία, σημειώνοντας ότι «έφτασε στο Βέλγιο το 2004 και έλαβε τη βελγική υπηκοότητα το 2015».

«Δεν ήταν γνωστός στις αρχές για γεγονότα που συνδέονται με τρομοκρατία, αλλά για την πρόκληση σωματικών βλαβών τον Φεβρουάριο του 2017», κατέληξε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση