Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

  Τσακαλώτος: Κάποιοι δεν θέλουν το άσυλο γιατί δεν θέλουν τις καταλήψεις - ΒΙΝΤΕΟ


  «Το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο προετοιμασία για την αγορά εργασίας» υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και πρόσθεσε ότι «το εργαλειακό Πανεπιστήμιο που βγάζει λεφτά και θέλει μόνο να βοηθήσει την οικονομία, δεν έχει καμία αυταξία και στο τέλος δεν βοηθά και την οικονομία».
  Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αρχίζουν να προστατεύουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο, αφήνοντας αιχμές προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν το φρόντισαν και τώρα ισχυρίζονται ότι δεν είναι και καλό.
  Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως με αυτό το νομοσχέδιο εισάγεται ο έλεγχος στα μεταπτυχιακά προγράμματα και υπάρχει διαφάνεια.
  Απαντώντας στο «Ποτάμι» σχετικά με την αξιολόγηση και τη χρηματοδότηση των ερευνητικών προγραμμάτων ο κ. Τσακαλώτος είπε πως είναι λάθος η θέση του, καθώς «η Παιδεία είναι δημόσιο εγχείρημα και το θέμα δεν είναι ποιο τμήμα είναι καλύτερο από το άλλο γιατί τότε αρχίζουν τα παιχνίδια γύρω από τις αξιολογήσεις». Κατέληξε δε, ότι «ο ανταγωνισμός δεν είναι για την Παιδεία». 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τσακαλώτος: Κάποιοι δεν θέλουν το άσυλο γιατί δεν θέλουν τις καταλήψεις - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr