GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπιτικές συνταγές για να αντιμετωπίσεις δραστικά σακούλες και μαύρους κύκλους

Οι γνωστές σακούλες ματιών οφείλονται στο λίπος κάτω από τα βλέφαρα και αυξάνονται λόγω κατακράτησης υγρών όταν έχουμε στρες ή κακό ύπνο...


Οι γνωστές σακούλες ματιών οφείλονται στο λίπος κάτω από τα βλέφαρα και αυξάνονται λόγω κατακράτησης υγρών όταν έχουμε στρες ή κακό ύπνο, αλλά και με το πολύ κάπνισμα και το αλκοόλ.

Μάλιστα, κάποιες φορές μπορεί να είναι και παθολογικές, όταν οφείλονται σε ανεπάρκεια είτε της καρδιάς είτε των νεφρών, που προκαλούν κατακράτηση υγρών στους ιστούς.

Αν στις σακούλες αποτίθενται και χρωστικές τού αίματος που προκύπτουν από αλλεργίες ή ασθένειες, τότε οι σακούλες μαυρίζουν και δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σακούλες και μαύρους κύκλους;

Όταν εμφανίζονται σακούλες ή μαύροι κύκλοι, τότε πρέπει αμέσως να μειώνουμε το αλάτι στο φαγητό και να πίνουμε αρκετό νερό, ώστε να διευκολύνουμε την αποσυμφόρηση των κατακρατημένων υγρών.

Μια γρήγορη οικιακή μέθοδος για μείωσή τους είναι δροσερές φέτες αγγουριού ή πατάτας επάνω στα μάτια επί 10 λεπτά. Επιδρούν κυρίως με τις ήπιες στυπτικές (αποσυμφορητικές) ουσίες που περιέχουν.

Επίσης αποτελεσματικές είναι οι δροσερές φέτες από ώριμο αβοκάντο, που επιδρούν με άλλον τρόπο, δηλ με τις δύο λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και Ε που περιέχουν και τονώνουν γρήγορα το λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια.

Μια άλλη απλή, αλλά καλή μέθοδος είναι το πλήρες γάλα από το ψυγείο.

Εμποτίζουμε δύο κομμάτια βαμβάκι, τα στίβουμε ήπια και τα αφήνουμε στα μάτια επί περίπου 3 λεπτά. Τα επανεμποτίζουμε και τα στίβουμε, επαναλαμβάνοντας επί 10-15 λεπτά.

Βέβαια, υπάρχουν και τα παραδοσιακά καλλυντικά που είναι επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικά. «Μια ποιοτική Κρέμα Ματιών περιέχει πάντοτε, εκτός από ενυδατικές και θρεπτικές ουσίες, επίσης συσφικτικές ουσίες που διατηρούν το λεπτό δέρμα σφικτό και λείο, έτσι η συστηματική χρήση της είναι ευεργεσία και για τις σακούλες ματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση