GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύρινος εφιάλτης στη Ζάκυνθο - Σχέδιο εκκένωσης του χωριού Μαριές

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται αρχές και Πυροσβεστική για το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού Μαριές στη Ζάκυνθο. Το πύρινο μέτωπο κατευ...


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται αρχές και Πυροσβεστική για το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού Μαριές στη Ζάκυνθο. Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν κινδυνεύει άμεσα. Ωστόσο, η περίπτωση να χρειαστεί εκκένωση δεν έχει αποκλειστεί, με το σύνολο σχεδόν των πυροσβεστικών δυνάμεων να έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή. Πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί περιμετρικά του οικισμού, στο σημείο που φαίνεται πως πλησιάζει το πύρινο μέτωπο αλλά και μέσα στο χωριό, προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.
Αντιπυρική ζώνη έχει ήδη διανοιχτεί στην περιοχή και όλες οι δυνάμεις και οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι κάτοικοι, οι οποίοι, με τη σειρά τους, είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, αν κριθεί απαραίτητο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υποστεί ζημιά σπίτια ή αγροικίες. Στη διάθεση των κατοίκων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το χωριό, βρίσκονται μίνι μπας του Δήμου και του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου.
Στο σημείο βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης, Αντιδήμαρχοι, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και σε λίγα λεπτά μεταβαίνει ξανά ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση