GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίσσας: «Πρώτος στόχος να περάσουμε τον όμιλο»

Ο Κώστας Μίσσας μετά το τέλος των φιλικών της Εθνικής τόνισε πως η «γαλανόλευκη» είναι μια πολύ καλή ομάδα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο...


Ο Κώστας Μίσσας μετά το τέλος των φιλικών της Εθνικής τόνισε πως η «γαλανόλευκη» είναι μια πολύ καλή ομάδα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους της εθνικής και το ρόστερ της.

«Τρίτο παιχνίδι στη σειρά σε ένα τουρνουά ύστερα από έναν μήνα προετοιμασίας δεν είναι και ό,τι καλύτερο από πλευράς κούρασης. Αλλά, θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε. Βρεθήκαμε μέσα στο ματς και το διεκδικήσαμε. Έχουμε πάντα πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ.

Αν τα βάζαμε, ίσως είχαμε κερδίσει και το παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκουράσουμε το μυαλό μας και να μπούμε πια ουσιαστικά στην προετοιμασία. Εμείς ήδη έχουμε μπει σε μια διαδικασία κατασκοπίας των ομάδων που θα παίξουμε. Με ηρεμία να μπούμε στον προγραμματισμό για το πρώτο παιχνίδι», είπε αρχικά και συμπλήρωσε για την τελική δωδεκάδα ενόψει Eurobasket:

«Αναφορικά με την ομάδα, κάλεσα δύο παιδιά στην προετοιμασία, τον Λαρεντζάκη και τον Μήτογλου, οι οποίοι είναι έξω από την δωδεκάδα. Φυσικά, έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια. Είναι νέα παιδιά με ικανότητα και ταλέντο. Έχουν όλο τον δρόμο μπροστά τους. Ήταν σημαντική η παρουσία τους σε όλη την προετοιμασία».

Στη συνέχεια, είπε για το ματς με τους «πλάβι»: «Οι Σέρβοι τα είχαν "σπάσει" και τα έβαλαν με εμάς. Είναι πολύ καλή ομάδα, με πολλές λύσεις και καλούς παίκτες. Είναι σημαντική η συγκέντρωση στην άμυνα. Ειδικά στα close out αναγκαζόμαστε να δώσουμε βοήθειες. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι και πιο προσεκτικοί, ειδικά σε ομάδες με καλούς σουτέρ. Να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, να μην αφήνουμε κάποιον να σουτάρει».

Για τη «γαλανόλευκη» προετοιμασία, ο Κώστας Μίσσας επισήμανε: «Κρατάω μια ολόκληρη προετοιμασία. Έγιναν πολλά και διάφορα, διάφορες καταστάσεις. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε κάτι σοβαρό από πλευράς τραυματισμών, ώστε να έχουμε μια απώλεια. Το δεύτερο είναι ότι μπήκαμε σε μια λογική και καταφέραμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα σε σχέση με αυτό που λέγεται δυναμική και αυτό που λέγεται ομάδα. Αυτή είναι μια εικόνα που φαίνεται στο γήπεδο. Νομίζω ότι αυτή είναι η βάση, που πρέπει να πατήσουμε για να προχωρήσουμε στη συνέχεια. Ούτε οι Σικάγο Μπουλς είμαστε, ούτε οι Λος Άντζελες Λέικερς, ούτε κάτι το εξωπραγματικό.

Είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που πρέπει να λειτουργήσει ως ομάδα σε άμυνα και επίθεση για να κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί. Ξεκινάμε με τον μικρό στόχο και μετά βλέπουμε παρακάτω. Ο μικρός στόχος είναι να περάσουμε την πρώτη φάση», ενώ σε ερώτηση για το αν συνεχίζει να θέτει ως στόχο το μετάλλιο, όπως έκανε στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής, απάντησε:

«Το επαναλαμβάνω με μια διαφοροποίηση. Αυτό έχω στο κεφάλι μου και το μυαλό μου. Αυτό ήταν με τον Αντετοκούνμπο μέσα. Σε αυτή τη φάση συγκεντρώνομαι και προσαρμόζομαι στον πρώτο στόχο. Η επιθυμία μου είναι διαφορετική».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν λίγοι παίκτες στις θέσεις των γκαρντ της Εθνικής, σχολίασε: «Με τέσσερις γκαρντ είμαστε καλά. Έχω βάλει τον Παπαπέτρου στο "2". Θέλαμε τρία "5άρια". Έχουμε τον Γιάννη, ο οποίος είναι σούπερ, αλλά έχει κάποιες αδυναμίες σε σειρά παιχνιδιών. Ο Παπαγιάννης έχει απειρία, γι' αυτό θέλαμε ασφάλεια εκεί. Στα "4άρια" είμαστε καλά. Να είμαστε υγιείς και καλά. Υγεία...».

Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση