GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εθελοντές πυροσβέστες στην Ιταλία έβαζαν φωτιές για να έχουν δουλειά και να πληρώνονται

Η μάστιγα των όσων εκμεταλλεύονται τον κίνδυνο των πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι για να αποκτήσουν προσωπικά οφέλη είναι διαρκής κι οι αρχές ...


Η μάστιγα των όσων εκμεταλλεύονται τον κίνδυνο των πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι για να αποκτήσουν προσωπικά οφέλη είναι διαρκής κι οι αρχές οφείλουν να γρηγορούν.

Αυτό αποδεικνύει κι η υπόθεση που διαλεύκανε η αστυνομία της πόλης Ραγκούζα στη Σικελία, η οποία εξάρθρωσε ένα δίκτυο 15 εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι έβαζαν συστηματικά φωτιές και κατόπιν τηλεφωνούσαν στην έκτακτη γραμμή για βοήθεια, προκειμένου να ενθυλακώνουν τα 10 ευρώ/ώρα που προβλέπονται για τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση.

Οι αστυνομικοί στο Ντιστακαμένο ντι Σάντα Κρότσε Καμερίνα συνέλαβαν τον αρχηγό της σπείρας, την ώρα που μαζί με άλλους συνεργούς του μετέβαιναν σε κάποιο δασικό σημείο για να ξεκινήσουν μία πυρκαγιά, την οποία άλλα μέλη της σπείρας επεσήμαιναν στις αρχές, ώστε οι συνεργοί τους να σπεύδουν επί τόπου με τις βοηθητικές υδροφόρες και οχήματα και να εισπράττουν την αποζημίωση για τη συνδρομή τους στις κατασβεστικές επιχειρήσεις.

Και οι 15 κατηγορούμενοι προέρχονται από την επαρχία της Ραγκούζας και έχει διαταχθεί έρευνα εναντίον τους για εξαπάτηση του ιταλικού κράτους και κάποιοι εξ αυτών για δόλιο εμπρησμό.

Οι έρευνες που κατέληξαν στη σύλληψή τους οφείλονται στιην καταγγελία που έκανε στην αστυνομία η τοπική πυροσβεστική διοίκηση της Ραγκούζα, έπειτα από τις υποψίες που κίνησε η ανώμαλη έκρηξη τόσου μεγάλου αριθμού εστιών πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή και η συγκριτικά μεγαλύτερη συμμετοχή μίας συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών στις επιχειρήσεις σε σχέση με άλλες.

Πηγή: La Repubblica

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση