GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Η διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλω...


Η διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς.
Ο πρώτος και ο τρίτος πύραυλος καταστράφηκαν λόγω βλάβης εν πτήσει, ενώ ο δεύτερος «φαίνεται πως εξερράγη σχεδόν αμέσως», κατά την ίδια πηγή. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πρόσθεσαν ότι οι πύραυλοι αυτοί δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν το Γκουάμ ή τη Βόρεια Αμερική.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε «πυραύλους άγνωστου τύπου» στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των νοτιοκορεάτικων και των αμερικάνικων ένοπλων δυνάμεων.
Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στις 06:49 τοπική ώρα (00:49 ώρα Ελλάδας) και διένυσαν απόσταση περίπου 250 χλμ., ανέφερε η Σεούλ, προσθέτοντας ότι γίνεται ανάλυση της τροχιάς τους για να διακριβωθεί για τι είδους πυραύλους επρόκειτο.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι πιθανόν εκτοξεύθηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι, χωρίς να επικαλεστεί κάποια πηγή. Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι οι πύραυλοι αυτοί δεν απείλησαν την ασφάλεια της Ιαπωνίας.
Αυτή ήταν η πρώτη εκτόξευση που έκανε η Βόρεια Κορέα μετά την επιτυχή δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ικανού να πλήττει στόχους σε απόσταση 10.000 χλμ.
Η εξέλιξη μοιάζει να τερματίζει μια βραχεία περίοδο αποκλιμάκωσης έπειτα από σκληρές αντεγκλήσεις και απειλές πολέμου τόσο από τη Βόρεια Κορέα όσο και από τις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση