GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές είναι οι πέντε ομάδες που απειλούν τον Ολυμπιακό - Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων του

Κληρώνει για… σεντόνι για τον Ολυμπιακό. Στις 13:00 πραγματοποιείται στη Νιόν η κλήρωση για τα play offs του Champions League και οι «ερ...


Κληρώνει για… σεντόνι για τον Ολυμπιακό. Στις 13:00 πραγματοποιείται στη Νιόν η κλήρωση για τα play offs του Champions League και οι «ερυθρόλευκοι», που είναι η ισχυρότερη από το γκρουπ των ισχυρών στο δρόμο των πρωταθλητών, θα βρουν στο διάβα τους μία εκ των Καραμπάγκ, Ριέκα, Αστάνα, Σλάβια Πράγας και Χάποελ Μπερ Σεβά.

Καραμπάγκ: Πρόκειται για την νταμπλούχο του Αζερμπαϊτζάν. Ιδρύθηκε το 1951, χρώματά της είναι το μπλε, το άσπρο και το μαύρο και έδρα της η «Άζερσουν Αρένα» (5.800 θεατών). Στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Σαμτρέντια από τη Γεωργία (5-0, 0-1) και τη Σερίφ Τιρασπόλ από τη Μολδαβία (0-0, 1-2). Πέρσι είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League κερδίζοντας δύο φορές (2-0, 0-1) αλλά τερμάτισε τρίτη και αποκλείστηκε. Προπονητής της ομάδας είναι ο Αζέρος Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ και πιο γνωστός της παίκτης είναι ο Ισπανός μέσος Μίτσελ, που το 2011 είχε περάσει από την ΑΕΚ.

Ριέκα: Κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το τέταρτό της Κύπελλο την περασμένη σεζόν. Ιδρύθηκε το 1946, χρώματά της είναι το άσπρο και το γαλάζιο, ενώ έδρα της το «Στάντιον Ρουγέβιτσα» (8.300 θεατές). Στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Νιου Σέιντς από την Ουαλία (2-0, 1-5) και έκανε την έκπληξη απέναντι στη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ με δύο ισοπαλίες (1-1, 0-0). Στον πάγκο της έχει τον Σλοβένο Ματίας Κεκ. Ο Κροάτης διεθνής μέσος Φίλιπ Μπράνταριτς είναι μάλλον ο κορυφαίος της παίκτης. Το 1978 και το 1979 είχε αντιμετωπίσει τον Άρη και τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Βαλκανικό Κύπελλο.

Αστάνα: Πρωταθλήτρια στο Καζακστάν την τελευταία τριετία, η Αστάνα οδεύει και προς τον φετινό τίτλο καθώς το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 5 Νοεμβρίου και είναι στο +4 από την Καϊράτ Αλμάτι. Ιδρύθηκε μόλις το 2009, χρώματά της είναι το κίτρινο και το γαλάζιο και έδρα της η σύγχρονη «Αστάνα Αρένα» (30.000 θεατές). Στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Σπάρτακς Γιούρμαλα από τη Λετονία (1-1, 0-1) και τη Λέγκια Βαρσοβίας (3-1, 0-1). Προπονητής της ομάδας είναι ο Βούλγαρος Στάνιμιρ Στοΐλοφ και αστέρι της είναι ο Κονγκολέζος φορ Καμπανάνγκα. Ο Ολυμπιακός την αντιμετώπισε πέρσι στο Europa League συντρίβοντάς τη με 4-1 στο Φάληρο και μένοντας στο 1-1 εκτός έδρας.

Σλάβια Πράγας: Έχει κατακτήσει 17 πρωταθλήματα, αλλά αυτό του 2017 ήταν το πρώτο της μετά τη διάσπαση και έβαλε τέλος σε οκτώ χρόνια ανομβρίας. Ιδρύθηκε το 1892, χρώματά της είναι το κόκκινο και το άσπρο και έδρα της η «Έντεν Αρένα» (20.800 θεατές). Απέκλεισε δύσκολα την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (1-0, 2-1), ενώ στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει δύο φορές τον ΟΦΗ, μετρώντας έναν αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA το 1993 (1-1, 1-0) και μια πρόκριση στο δεύτερο γύρο το 2000 (4-1, 2-2). Το 2001 την απέκλεισε ο Παναθηναϊκός στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League με δύο νίκες (1-2, 1-0), ενώ το 2002 απέκλεισε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τον ΠΑΟΚ (4-0, 1-0). Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι, ενώ στο ρόστερ της διαθέτει γνωστούς παίκτες, όπως ο γκολκίπερ Λάστουβκα και οι μέσοι Λάστουβκα, Ρόταν και Αλτιντόπ. Η Σλάβια άρχισε το νέο πρωτάθλημα με νίκη 1-0 επί της Τέπλιτσε.

Χάποελ Μπερ Σεβά: Η ομάδα που απέκλεισε πέρσι τον Ολυμπιακό (0-0λ 1-0) προέρχεται από το δεύτερο σερί πρωτάθλημα και τέταρτο συνολικά στην ιστορία της. Ιδρύθηκε το 1949 και χρώματά της είναι το κόκκινο και το άσπρο, ενώ γήπεδό της είναι το «Turner Stadium» (16.200 θεατές). Στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες την Χόνβεντ από την Ουγγαρία (2-1, 2-3) και στον τρίτο ίδρωσε να βγάλει από τη μέση τη Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία (2-0, 3-1). Προπονητής της ομάδας είναι ο Μπάρακ Μπαχάρ, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά με τον Ισπανό μέσο Ισαάκ Κουένκα και τον πρώην φορ της ΑΕΚ Τόμας Πέκχαρτ, διατηρώντας τον άλλοτε στόπερ του ΠΑΟΚ, Μιγκέλ Βίτορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση