GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στα Ιωάννινα - Κινδύνευσαν σπίτια - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Δύσκολες στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, οι οποίοι είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους. Οι άνδρες της Πυ...


Δύσκολες στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, οι οποίοι είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν κάτοικο που βρίσκονταν μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα, η οποία βρέθηκε περικυκλωμένη από τις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί, κοντά στη χωματερή της Δουρούτης. Στο ίδιο περίπου σημείο με κείνη που είχε απειλήσει το Νεοχωρόπουλο πριν από ένα μήνα, αλλά με διαφορετική κατεύθυνση.

Άμεσα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά όμως πήρε γρήγορα διαστάσεις, κινούμενη προς την Κόντσικα και το Ασβεστοχώρι και απειλώντας ότι έβρισκε στο πέρασμά της, όπως μια μεγάλη μονάδα με φωτοβολταϊκά, η οποία σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Στις 12:30 το μεσημέρι περίπου, το μέτωπο απείλησε το Ασβεστοχώρι, όπου οι κάτοικοι έντρομοι με λάστιχα και ό,τι άλλο μέσο διέθεταν έριχναν νερό για να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο.

Δυνάμεις της αστυνομίας διέκοψαν την κίνηση των οχημάτων προκειμένου να διευκολύνουν τα πυροσβεστικά, ενώ στο σημείο μετακινήθηκαν οχήματα και υδροφόρες του Δήμου Ιωαννιτών.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

Πηγές: epiruspost.gr, epirus-tv-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση