GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καϊλή: Κοντονή ακούς; Κομμουνιστές σκότωσαν τον παππού μου – Πολάκης: Οι κομμουνιστές σκότωναν δοσίλογους

Επίθεση στην κυβέρνηση ασκεί, με άρθρο της, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, αναφερόμενη σε εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων...


Επίθεση στην κυβέρνηση ασκεί, με άρθρο της, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, αναφερόμενη σε εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, για τα οποία γίνεται δημόσια συζήτηση, μετά την απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από την εκδήλωση της εσθονικής προεδρίας για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων της Ευρώπης. 

Με άρθρο της στις Ειδήσεις του Σαββατοκύριακου, η ευρωβουλευτής αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τις εθνικές επετείους, τις παρελάσεις, την ιστορική μνήμη, τη γλώσσα, την παράδοση, την παιδεία, την αριστεία, τα σύμβολα, τις αξίες, αν δεν θέλει να θυμάται, αυτό είναι ύβρη για τους Έλληνες».

Το άρθρο της Εύας Καϊλή

«Κοντονή ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου. Ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς μου, αφού το καταλήστεψαν. Φοβισμένες οι γυναίκες του σπιτιού κοιμόντουσαν τυλιγμένες σε κουβέρτες σε χαντάκια κοντά στο σπίτι, έως ότου εξαναγκάστηκε η γιαγιά μου να εγκαταλείψει ξανά τον τόπο της, την Κωνσταντία Μακεδονίας, για να γλιτώσει τα παιδιά της. Μετά από έναν ακόμη δραματικό ξεριζωμό, βρήκαν καταφύγιο στους προσφυγικούς δρόμους των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Γιατί; Απλοί άνθρωποι ήταν, χωρίς πολιτική δράση. Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Ξένοι εκεί, ξένοι και εδώ. Στην Ελλάδα.

Οι δικές μας ιστορικές μνήμες είναι ριζωμένες μέσα μας, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τις εθνικές επετείους, τις παρελάσεις, την ιστορική μνήμη, τη γλώσσα, την παράδοση, την παιδεία, την αριστεία, τα σύμβολα, τις αξίες, αν δεν θέλει να θυμάται, αυτό είναι ύβρη για τους Έλληνες και μετά την ύβρη έρχεται η νέμεσις. Αυτή η θρασύτατη κυβέρνηση, που με εντολές ξένων ξεπουλάει την περιουσία των Ελλήνων, δεν έχει ιδεολογία, παρά μόνο ιδιοτέλεια, ιδεοληπτικές εμμονές και πλάνο αποδόμησης και κατάλυσης του κράτους.

Όσες ηγεσίες, όμως, καπηλεύτηκαν τις θυσίες των απλών αγωνιστών της Αριστεράς για ελευθερία και Δημοκρατία, παρά το μανδύα αριστερής ιδεολογίας, ηττήθηκαν. Τα απομεινάρια αυτής της νοοτροπίας, που δεν έχουν φραγμούς και αναστολές, ασυγχώρητοι, ανιστόρητοι, αμόρφωτοι, που επιζητούν ένα νέο εθνικό διχασμό αντί να καλούν για εθνική ενότητα, ομοψυχία και συμφιλίωση, θα ηττηθούν και πάλι. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Έγκλημα είναι η ενοχή για πράξη άδικη που τιμωρείται από τον νόμο. Εγκλήματα με ιδεολογικό μανδύα και εγκλήματα χωρίς μανδύα είναι πάντα εγκλήματα. Και αν διεπράχθη έγκλημα, πρέπει να τιμωρηθεί, χωρίς συγκρίσεις και χωρίς εξισώσεις. Αυτά, Κοντονή. Ρώτα για να μαθαίνεις».

Το άρθρο της Εύας Καϊλή στις «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου προκάλεσε αντιδράσεις, με χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ισχυρίζονται ότι ο παππούς της ήταν δοσίλογος και μαυραγορίτης και την ίδια να απαντά, μέσω Twitter, ότι θα κάνει «αγωγή σε όποιον αναδημοσιεύει συκοφαντίες και ψέματα. Η "λάσπη" τιμωρείται σε μια δημοκρατία».

Ειρωνική απάντηση Πολάκη κατά Καϊλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απάντησε ειρωνικά στο άρθρο της Εύας Καΐλή σχετικά με τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων και τη δολοφονία του παππού της από κομμουνιστές.

Αναλυτικά, η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας μέσω του Facebook:

«Προς ευρωβουλευτίνα ΠΑΣΟΚ:

-Οι κομμουνιστές στην κατοχή κυνηγούσαν μαυραγορίτες και δοσίλογους!!!!

-τον είχες ξανά κλάψει τον παππού και παλιότερα ή τώρα πρώτη φορά, λόγω Εσθονίας, σταλινισμού και περιόδου μεταγραφών προς ΝΔ μεριά;;;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση