GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κικίλιας: Ο Τσίπρας προετοιμάζει τη νέα γενιά ψεμάτων

Στις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ...


Στις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι ξηλώνουν τις μεταρρυθμίσεις.

Στα 2,5 χρόνια που είναι στην εξουσία επέβαλαν την κομματικοποίηση στη Δημόσια Διοίκηση, έφεραν την επιστροφή συνδικαλιστών, δημιούργησαν νέες στρατιές κομματικών υπαλλήλων με νέες στρατιές συμβασιούχων, προώθησαν τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών με την αλόγιστη δημιουργία νέων δομών και θέσεων, προκάλεσαν χειροτέρευση της θέσης της χώρας στην διαφθορά και προώθησαν την ατιμωρησία, σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Μετά από αυτά μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να εκσυγχρονίσει τη διοίκηση;» ρώτησε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι στις χθεσινές του εξαγγελίες ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να υιοθετεί μεταρρυθμίσεις που τόσα χρόνια κατήγγειλε. "Με φιέστες όμως δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις" επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην επικείμενη άνοδο του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, λέγοντας ότι προετοιμάζει την νέα γενιά ψεμάτων. «Θύματα είναι οι νέοι άνθρωποι. Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα όποιος δεν έχει κονέ μένει στην απέξω», είπε και πρόσθεσε ότι είναι ο πολιτικός που θέλει τη νέα γενιά εξαρτώμενη και περιθωριοποιημένη.

Σε ερώτηση για την εξαγγελία προσλήψεων το 2018, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «τα πράγματα με τον κ. Τσίπρα είναι ζοφερά, σε αυτή τη λογική μπαίνουν όλες οι υποσχέσεις. Είναι ικανός να υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες».

«Τα ψέματα αποκαλύφθηκαν και στην Παιδεία. Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί κατάργηση των εξετάσεων και τελικά ανακοίνωσε διπλές εξετάσεις. Όπως άλλαξε την τρόικα σε θεσμούς έτσι βαπτίζει τις Πανελλαδικές Κεντρικά Οργανωμένες Εξετάσεις. Ο κ. Τσίπρας περιφρονεί τους Έλληνες και υποτιμά τη νέα γενιά» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στην ΔΕΘ, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα μιλήσει στους νέους ανθρώπους με τη γλώσσα της αλήθειας και θα παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο. Ο πρόεδρος της ΝΔ μέσα από την συνεχή επαφή με εκπροσώπους επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων αλλά και με απλούς πολίτες είναι έτοιμος να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο με προτεραιότητες για το πως θα βγει η χώρα από την κρίση. Στο κέντρο έχει πώς θα έλθουν δουλειές, πώς θα ανακάμψει η οικονομία, πώς θα δημιουργηθεί ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, Δημόσια Διοίκηση με καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες με λιγότερη γραφειοκρατία».

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι στη Δημόσια Διοίκηση θα ακολουθηθεί μία διαδικασία που δεν θα έχει καμία σχέση με απολύσεις. «Στην Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κανένας Έλληνας δεν θα μένει πίσω και οι καλύτεροι δεν θα επιλέγονται με κλήρωση» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στη Βουλή για το Πυροσβεστικό Σώμα, ο κ. Κικίλιας είπε: «Εγώ ήμουν υπουργός και είχα την ευθύνη μέχρι το 2014. Τώρα ποιος έχει την πολιτική ευθύνη του Πυροσβεστικού Σώματος; Προφανώς ο κ. Τόσκας και ο κ. Τσίπρας. Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου -γιατί δεν έχει τελειώσει- κάνει τέτοιες δηλώσεις. Ενώ έχει την ευθύνη δείχνει κάποιους άλλους. Φταίει ο απλός πυροσβέστης; Μήπως και για την ασφάλεια φταίει ο απλός αστυνομικός;». Σημείωσε ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταθέσει συνολικό σχέδιο για τη δασοπυρόσβεση.

Σε ερώτηση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με ην Παιδεία είπε ότι η ΝΔ δεν βλέπει τους μαθητές σαν πελάτες. Θέλει ένα σύστημα που δεν θα τζογάρουν κάποιοι στην ψήφο των 17ρηδων. Υπογράμμισε δε ότι ο υπουργός Παιδείας σύρθηκε να παραδεχθεί όχι μόνο ότι δεν θα καταργηθούν οι εξετάσεις αλλά ότι θα γίνουν διπλές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση