GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΗΜΑΡ για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη: Το δίλημμα είναι, Δημοκρατία ή τρόμος

«Η απεχθέστατη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία επιβεβαιώνει ότι το τέρας της ακραίας ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι εδώ, επικίν...


«Η απεχθέστατη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία επιβεβαιώνει ότι το τέρας της ακραίας ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι εδώ, επικίνδυνο και αποκρουστικό», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, ενώ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον ισπανικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων.

«Είμαστε σίγουροι όμως -προστίθεται στην ανακοίνωση- ότι οι Ανοικτές Κοινωνίες, όπως είναι αυτές της Ευρώπης, έχουν τη βούληση και τα μέσα να αντιμετωπίσουν αυτή την αγριότητα χωρίς να χρειάζεται να γίνουν κλειστές κοινωνίες του μίσους και της μισαλλοδοξίας. Το μεγάλο μας όπλο είναι η εφαρμογή του νόμου, ο έλεγχος και η καταστολή όσον αφορά τις πράξεις ατόμων που απειλούν το υψηλότερο ατομικό δικαίωμα, αυτό της ανθρώπινης ζωής. Σ' αυτό το πλαίσιο είναι αυτονόητη η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών ασφάλειας των πολιτών και η τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους όλων.

Αυτό που θέλουν οι τρομοκράτες δεν είναι απλά να σκοτώσουν. Είναι να αλλάξουν τον τρόπο ζωής στις δημοκρατικές φιλελεύθερες κοινωνίες. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Η ελευθερία και η δημοκρατία θα τους νικήσουν και αυτούς, όπως νίκησαν κατά καιρούς πολλούς άλλους εχθρούς τους. Το δίλημμα -καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ- δεν είναι ισλαμοφοβία ή όχι. Το δίλημμα είναι: Δημοκρατία με λειτουργούσες υπηρεσίες ασφάλειας, με ατομικά δικαιώματα και σεβασμό των θρησκευτικών πεποιθήσεων όλων -πλειοψηφιών και μειοψηφιών- ή τρόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση