GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στις ΗΠΑ - Εκτροχιάστηκε αμαστοιχία που μετέφερε εύφλεκτα υλικά

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ με εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε εύφλεκτα υλικά και διερχόταν από μια πόλη της νότια...


Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ με εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε εύφλεκτα υλικά και διερχόταν από μια πόλη της νότιας Πενσιλβάνιας.

Η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε με συνέπεια να πέσει πάνω στο γκαράζ μιας κατοικίας και στη συνέχεια να τυλιχθεί στις φλόγες. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο ατύχημα στο Χάιντμαν, σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Πίτσμπουργκ, ωστόσο η σιδηροδρομική εταιρεία CSX προειδοποίησε τους πελάτες της ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια στο δίκτυο μεταξύ Κόνελσβιλ στην Πενσιλβάνια και Κάμπερλαντ στο Μέριλαντ.

Τουλάχιστον 6 βαγόνια εκτροχιάστηκαν καθώς το τρένο περνούσε μέσα από την πόλη με πληθυσμό περίπου 1000 κατοίκους λίγο πριν τις 5 το πρωί, δήλωσε ο Χάρι Κόρλεϊμ, συντονιστής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στο Μπέντφορντ Κάουντι. Ένα από τα βαγόνια συγκρούστηκε πάνω σε γκαράζ το οποίο έπιασε φωτιά κι η οποία επεκτάθηκε στο συρμό. Αρκετές ώρες αργότερα συνέχιζε να καίει, είπε ο αξιωματούχος.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή από διαφορετικές περιοχές της Πενσιλβάνια και του Μέριλαντ. Ο Χάρι Κόρλεϊ είπε επιπλέον ότι οι αρχές διέταξαν την εκκένωση των κατοίκων σε ακτίνα 1,6 χιλιομέτρων. 

Σύμφωνα με τη CSX συνολικά 32 βαγόνια εκτροχιάστηκαν. Τουλάχιστον ένα περιείχε υγροποιημένο αέριο πετρελαίου ενώ ένα άλλο τετηγμένο θείο, το οποίο διέρρευσε με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.

Οι αρχές έκλεισαν δρόμους και επέβαλαν προσωρινά περιορισμούς στην πτήσεις αεροσκαφών σε χαμηλό υψόμετρο, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Πενσιλβάνιας Τομ Γουολφ.

Η αμαξοστοιχία με 5 μηχανές και 178 βαγόνια είχε αναχωρήσει από το Σικάγο με προορισμό το Σέλκιρκ στη Νέα Υόρκη, όπως επισήμανε η CSX.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση