GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο - "Πύρινος" εφιάλτης τη νύχτα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το μεσημέρι τα πανέμορφα δάση της ορεινής Ζακύνθου. Η πυρκαγιά, ξεκίνησε απ...


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το μεσημέρι τα πανέμορφα δάση της ορεινής Ζακύνθου.

Η πυρκαγιά, ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

Στην Αναφωνήτρια, κάηκε ολοσχερώς, ένα παλιό σπίτι όπου κατοικούσαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένοι ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μια ταβέρνα της περιοχής.

Όλο το βράδυ, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες έξω από το χωριό των Μαριών ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των πυροσβεστικών ενισχύσεων που έφτασαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φώς της ημέρας, ένα αεροσκάφος τύπου canadair και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο erisscon, άρχισαν ρίξεις νερού από αέρα, βοήθώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Σημειώνεται πως με έκτακτο δρομολόγιο, έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ζάκυνθο, ενισχύσεις ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς. Πιο συγκεκριμένα, με έκτακτο δρομολόγιο το πλοίο «Mare Di Levante» της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Levante Ferries», έφτασαν στην Ζάκυνθο, 20 πυροσβεστικά οχήματα, με 40 πυροσβέστες, 3 ερπυστριοφόρα του στρατού, και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχουν καταστραφεί δύο σπίτια και δύο εστιατόρια. Το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι που βρίσκεται στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, όπου είχαν πλησιάσει επικίνδυνα οι φλόγες.

Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι είχαν αφήσει στο λιμάνι τα οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη για να μεταφερθούν σε απόμερες παραλίες του νησιού. Όταν επέστρεψαν είδαν τις φλόγες να έρχονται απειλητικά κατά πάνω τους. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Πηγή φωτό-βίντεο: imerazante, facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση