GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΧΕΣ* ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ!» ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από τον Βαρουφάκη για τον Τσίπρα...

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει  νέες αποκαλύψεις αναφορικά με την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του....

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει  νέες αποκαλύψεις αναφορικά με την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του. Όπως αποκαλύπτουν τα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη με τίτλο «Adults in the room» που φέρνει στη δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα», ο πρώην υπουργός Οικονομικών εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι παραδόθηκε στις απαιτήσεις των θεσμών, ενώ του προσάπτει επίσης πεζοδρομιακού χαρακτήρα εκφράσεις κατά των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Χέσ* τον Ευκλείδη»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Γ. Βαρουφάκης, ο πρωθυπουργός δεν είχε συμπεριλάβει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο πρώτο κοινοβουλευτικό σχήμα, γεγονός που είχε προκαλέσει εκνευρισμό στον σημερινό υπουργό Οικονομικών.
Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι όταν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να του ζητήσει εξηγήσεις εκείνος απάντησε απαξιωτικά: «Γιάνη, ο Ευκλείδης μου μίλησε άσχημα. Χεστ..ν, άστον να βολοδέρνει στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ».

Τι λέει για Λαφαζάνη


Όταν ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα τις αντιρρήσεις του για την υπουργοποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρωθυπουργός απάντησε:
«Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο. Για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απ’ έξω. Αν του πάρω το υπουργείο τώρα, την παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου, Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα».

Καμμένος: Μπορώ να σου φέρω δισ. δολάρια για πιο ανώδυνο Grexit



Κατά την ίδια περιγραφή την περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζητούσε τρόπους εναλλακτικής χρηματοδότησης, ο Πάνος Καμμένος, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα είπε:
«Εγώ μπορώ να σου φέρω δισεκατομμύρια από την άλλη πλευρά του ατλαντικού και να κλείσω συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, που θα κάνουν ανώδυνη στην έξοδο από το ευρώ».

Τσίπρας: «Δεν θα ομολογήσω ότι θα παραδοθώ»

Τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι λίγες ημέρες πριν ανακοινώσει το δημοψήφισμα του είχε παραδώσει ένα σχέδιο ομιλίας με το οποίο του πρότεινε να πει σε διάγγελμα ότι προτίθεται να συνθηκολογήσει με τους δανειστές.
Σύμφωνα πάντα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο Τσίπρας με «ηττοπαθές ύφος» του απάντησε: «Δεν πρόκειται να ομολογήσω στο λαό μας ότι πρόκειται να παραδοθώ».

1 σχόλιο

  1. Γιατί διάλεξαν οι σκοτεινές δύναμης του καπιταλισμού να φέρουν στην εξουσία τον ΣΎΡΙΖΑ.. Μια Ερώτηση που σήμερα εύκολα μπορεί να απαντηθεί..Διότι όπως δεν φταίει ο Μαδούρο στην Βενεζουέλα ΆΛΛΑ τα πετρέλαια της και η μη υποταγή του Κυβερνήτη της στα
    κοράκια που ζει ο Ελληνας τώρα και οχτώ χρόνια με επιτροπείες και τα γούστα που βγάζουν οι καπιταλίστες ανά τον κόσμο..

    Διάλεξαν λοιπών εδώ τον ΣΎΡΙΖΑ ώστε να κάνει την βρώμικη δουλειά.. Δεν είναι ο ΣΎΡΙΖΑ Η αριστερά ...Αριστερή δεξαμενή σκέψη υπάρχει, όπως υπάρχει και ΦΑΣΙΣΤΙΚΉ νέοφιλελεύθερη δεξαμενή σκέψης που αν θα την τοποθετούσαν ξανά στην κυβέρνηση η Βενεζουέλα θα έμοιαζε παιδική ΧΑΡΆ μέσα στην Ευρώπη ΠΟΥ ίσως και να την διέλυαν διοτι οι απλοί Έλληνες θα βοηθούσαν ακόμα και αυτά τα τρομοκρατικά μουσουλμανικά στοιχεία να περνούν και να τους χτυπουν ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΊΑ της Ε.Ε...Και όσο ΑΥΤΟΊ νιώθουν αυτό φόβο τόσο ο Τσίπρας θα κυβερνά διοτι ΞΈΡΟΥΝ καλά ΌΤΙ με κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα φασιστικά παράγωγα που έχει ΜΈΣΑ στο κόμμα της η Νέοφιλελεύθερη Ν.Δ με {Αδωνη- Βοριδη- Γεωργαντά - Μπουκώρο- Φωτήλα- Οικονόμου κ.τ.λ} ΌΛΟΙ τους ΔΗΛΏΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΆ ότι είναι υπάλληλοι τον ΕΛΙΤ... Έτσι η Αποικία Ελλάδα θα καιγόταν..Δεν έχουν ιδεολογία είναι ξεδιάντροποι το ΛΈΝΕ ανοιχτά τα στελέχη της Ν.Δ ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΆΜΙ ξεπούλημα σε όλα ακόμα και η ΜΆΝΑ ΤΟΥΣ.. Και ο Τσιπρα θα πει κανείς το ίδιο δεν κάνει;;ΝΑΙ ΘΑ ΠΩ..όμως ΕΚΕΊ που θα τους θα κερδίζει ο Τσίπρας ενώ κάνει τα ίδια είναι ΟΤΙ δεν αντέχουν να τα ΛΈΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ με κυνικότητα ,με ξεδιαντροπιά τα απάνθρωπα χτυπήματα τους, ΕΚΤΟΣ από τα [δικά ΤΟΥΣ παιδιά]..

    Για αυτά τα λίγα οι εξελίξεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μπορούν να συνοψιστούν ως συνέχεια της πολιτικής της λιτότητας, με την ίδια ένταση, αλλά αυτή τη φορά χωρίς την παρουσία ενός πολιτικού φορέα μέσα ή έξω από το κοινοβούλιο που μπορεί να αντιμετωπίσει νεοφιλελεύθερη τάξη πραγμάτων που επιβάλλουν από την Ε.Ε εκτός της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ..Σε κοινωνικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την επαφή ΤΟΥ με όλα τα κοινωνικά κινήματα που ήταν καθοριστικά για την άνοδό του την περίοδο 2010-2015..

    Είναι όμως αλήθεια ότι στην ΑΡΧΉ η κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ είχε την άνευ προηγουμένου κλίμακα επιθέσεων από ΌΛΑ τα εργαλεία του παγκόσμιου καπιταλισμού, ΑΠΌ ευρωπαϊκά όργανα από το ΔΝΤ και από τα Ελληνικά κόμματα της Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΆΜΙ- ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ..

    Η Αναδιάταξης του Ελληνικού πολιτικού συστήματος μετά από τα διάφορα μνημόνια έχουν διαβρώσει την κυριαρχία και τον ρόλο ΌΛΩΝ τον κομμάτων με την μετατροπή τους σε οργανισμούς που εφαρμόζουν τις οδηγίες που εκδίδονται από ΑΛΛΟΥΣ, εδώ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ότι παιζει τον ρόλο της η βαρουφακιάδα με τα ΜΜΕ για να πάρουν την εξουσία τα κόμματα Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΆΜΙ- ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ... ΟΜΩΣ η ψήφος του Ελληνα να είναι ο άγνωστος )Χ( όταν θα γίνουν εκλογές, ΜΗΝ ΓΊΝΕΙ ΑΥΤΌ που όλοι το ψελλίζουν στα κινητά τηλέφωνα τους τρομοκρατημένοι..

    Uros



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση